6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

19 ücretli öğretmenlik için kura

Samsun'un Bafra ilçesinde, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında 8 branşta ders açığını gidermek ve ihtiyaç duyulan ders branşlara 19 ücretli öğretmen görevlendirmek için kura çekimine 313 öğretmen katıldı.


Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ücretli öğretmen görevlendirilmesi için kura çekimine 313 öğretmen adayı katıldı. Bafra'da 144 tane okulun olduğunu, bin 684 öğretmenin 32 bin öğrenciye eğitim verdiğini belirten Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, "Geçen sene olduğu gibi bu sene de Bafra ilçesinde ihtiyaç duyulan Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal, teknoloji, İngilizce ve sınıf öğretmenliği dersine ücretli öğretmen görevlendirilmesi için kura çekimi yaptık.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne branş dersi için 313 öğretmen müracaat etti. İhtiyaç duyulan 8 branşta 19 ücretli öğretmen kura çekimi ile tespit edildi.

Müracaat edenler arasında duyulan branşlarda görevlendirme yapmak için adil ve hakkaniyet gözetilerek adaylar arasında kura çekerek, ihtiyaçları karşılamak müdürlüğümüzce uygun görünmüştür. 600 YTL civarında ücret ödenen ve kura ile belirlenen ücretli öğretmenlerin sigortaları ücretten kesilerek ödenmektedir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?