6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

2. Bulvar'la gelen büyük değişim

Samsun Büyükşehir Belediyesi zoru başardı ve 25 milyon YTL'ye mal olan '2. Bulvar'ı hayata geçirdi.


Belediye, 8.2 kilometre uzunluğundaki 2. Bulvar Yolu Projesi'nin 6 kilometrelik bölümünü çift gidiş-geliş olarak trafiğe açtı. Tamamlanan otogar yolu ve tali yollar ile birlikte 11 kilometre olan 2. Bulvar Yolu'nda bitirilen kısım 8 kilometreye ulaştı. 'Bulvar üstü' olarak tabir edilen mahallerin ortasından geçen 2. Bulvar Yolu ile büyük bir değişim yaşandı. Özellikle çarpık kentleşmenin bulunduğu mahallelerin çehresini değiştiren ve estetik bir güzellik katan bulvarın tamamlanan bölümü 25 milyon YTL'ye mal oldu.


Yolda incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2. Bulvar'ın Samsun için çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Şehrin güneyinde bir yamaçtan diğer bir yamaca geçen 2. Bulvar'ın, tali bağlantı ve otogar yoluyla birlikte toplam 11 kilometre olduğunu söyleyen Yusuf Ziya Yılmaz, "Projede şehrin güney dokusunun bulvarla kentsel dönüşümüyle birlikte değerini artırmak ve sağlıklı şartların iyileştirilmesini amaç edindik. 2. Bulvar Yolu'nun geçtiği noktalarda TOKİ'nin de desteğini alarak ileriye dönük kentsel dönüşüm çalışmaları yapacağız. Şu aşamada zaten estetik değişiyor. Şehrin güneyine kentsel dönüşüm çalışması yapmasaydık, ön tarafı düzenlenmiş, ancak arka tarafı hoş olmayan ve çağdaş şehre yakışmayan görünüm ortaya çıkardı. Bunun üzerine 2. Bulvar'ın 6 kilometrelik kısmını açıyoruz. Ayrıca daha önce açılan 2 kilometrelik otogar yolu ile birlikte toplam 8 kilometre yol yapıldı. Geriye kalan bölüm ise parça parça yapılacak" dedi.
Yılmaz, projenin bitmesiyle birlikte plansız kentleşme nedeniyle trafik açısından çile haline gelen şehir içi trafiğin önemli ölçüde nefes alacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.230.125.xxx Tarih : 20.11.2008 18:52:02

Evet gercekten çok güzel projelere imza atmak istiyorsunuz.fakat Altınkum da Samsunun bir bölgesi..buralara daha 1 çivi çakıpta çeketinizi asabilmeniz mümkün degil şu zaman kadar..bütün hizmetlerinizi Kurupelit sınırlarında sonlandırıyorsunuz..nedenini siz biliyorsunuz!söyleyinde bizler Altınkumlular olarak bizlerde ögrenmiş olalım..TEMEL hizmet olarak ne altyapı nede üstyapı var buralarda...kışın çammur deryası yaz aylarında toz bulutlarının arasında kaldık yollarımızın bakımsızlığından..bahcelerimizdeki b?k çukurlarını kullanıyoruz halen...dogalgaz hizmeti nedir bilen yok buralarda..dahan dogru dürüst otobüs beklemek icin duraklarımız bile yoktur..1 direk ve ona baglı 1 tabela..çok ayıp olmuyormu sayın başkan ve danışman arkadaşlar..saygılar sunuyorum ben yinede..