2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2. el araç piyasası canlandı

Samsun İkinci El Otomotivciler Derneği (SİOD) Başkanı Hasan Kahyaoğlu, sıfır araçlarda verilen kredili düşük faizlerin kendilerini hem olumsuz bir şekilde etkilediğini hem de 2. el sektörüne hareketlilik kazandırdığını söyledi.


Sıfır araçlarında uygulanan indirim ve düşük kredilerin 2. elin satışını yavaşlattığını dile getiren Kahyaoğlu, bunun yanı sıfır araç almak isteyen vatandaşların elindeki araçlarıyla 2. ele takasa geldiğini, dolayısıyla sektörde az da olsa bir hareketlilik kazandığını belirtti.


Önceki yıllarda ise sıfır araçların değerini sık sık arttığından ötürü 2. elde daha çok hareketlilik yaşandığını açıklayan SİOD Başkanı Hasan Kahyaoğlu, "Sıfır araçlarında indirim uygulamasını biz bunu tamamen eksi bir durum olarak görmüyoruz. Müşteri potansiyelinin bizden müşterinin yüzde 25'i oraya kayıyor; ama bu sefer 2. el aracını bırakıyor ve bu da bize yansıyor. Sıfır araçlarda verilen kredili düşük faizlerin bizi hem olumsuz bir şekilde etkiliyor hem de 2. el sektörüne hareketlilik kazandırıyor"

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 13:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?