2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2. el galericiler fedarasyon kuracak

Samsun 2. El Otomotivciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Kahyaoğlu, Türkiye'de 2. el galericilerin eksikliklerini ve artılarını hükümete götürebilmeleri için federasyon kurulmasının şart olduğunu ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye genelinde 2. el otomobil sektörü işletmecilerinin sahipsiz olduğunu dile getiren Kahyaoğlu, bu konuda kurumsallaşamadıkları için sıkıntı çektiklerini söyledi.

Kendi kendilerini sahipsiz kıldıklarının altını çizen Hasan Kahyaoğlu," 2. el oto da dernekler birliği olsa eksilerimizi, artılarımızı tartışır, hükümete görüşme şansımız olur. Türkiye çapında kurumsal kimliğe henüz kavuşamadığımız için sıkıntımız var. Kurumsal kimliğe kavuşmak için bütün illerde en azından 2. el oto oda yada dernekleşmesi gerekir. Örneğin her ilde dernek olursa bu dernekler birliği bir çatı altında gelir, federasyon kurulur. Bizim sektör bir çatı altında toplanır ve güçlü bir konuma gelir" dedi.

Türkiye'de 13 milyon aracın olduğunu kaydeden Hasan Kahyaoğlu, bu sayının 3'te 2'sini 2. el araçların oluşturduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?