2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2. kez yargılandı, aynı cezayı aldı

Samsun'da annesini baltayla öldürdüğü iddiasıyla yarı akıllı olduğu için daha önce 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan şahıs yeniden yargılanınca yine aynı cezayı aldı.

Merkeze bağlı Elmaçukur köyünde yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen olayda, annesi Fatma Öztürk'ü (81) baltayla başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hüseyin Öztürk (51), 3 yıl önce yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ardından da mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yarı akıllı olduğuna dair verdiği rapor doğrultusunda bu cezayı Türk Ceza Kanunu'nun 32/2 maddesi gereği 20 yıl 10 aya indirdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, daha önce Hüseyin Öztürk için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin akli dengesi yerinde olmadığını dair verdiği raporu dikkate alarak kararı bozdu ve Hüseyin Öztürk'ün TCK'nın 32/1 maddesine göre yeniden yargılanmasını istedi.

Bu kez Adli Tıp Kurulu Genel Kurulu'na sevk edilen Hüseyin Öztürk'e suça karşı cezai sorumluluğunun tam olmadığına dair rapor verildi. Bugün aynı mahkemede yeniden yargılanan Hüseyin Öztürk, yine 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Hüseyin Öztürk daha önceki duruşmada kendisinin akıllı olduğunu iddia ederek, "Ben tam akıllıyım. Akıllı olmasaydım bu dünyaya gelmezdim" ifadesini kullanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?