6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

2 AB destekli proje kabul edildi

Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (KEY-DER) Avrupa Birliği (AB) destekli Türkiye İş-Kur projesi kapsamındaki 2 çalışması kabul edildi.


Toplamda 140 bin euro değerinde olan 2 projenin içinde 16-35 yaş arası işsiz gencin mobilya dekorasyon alanındaki 'meslek edindirme kursu' ile yüzde 50'sine iş imkanı sağlanacağını belirten KEY-DER Başkanı Hamdi Mert, diğer proje ile de 20 Bafralı gencin 20 Alman gençle değişik sosyal kültürel faaliyetlerle kaynaştırılacağını söyledi.

Mobilya dekorasyon alanındaki 'meslek edindirme kursu' ile kendilerine müracaat eden gençlerin 3.5 aylık teori ve uygulamalı kurslarla hem sigortalı olacaklarını hem de aylık ücret alacaklarını belirten Mert, "Bu gençlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz. Kursiyerlerimizin yarısı da bir işe yerleşecek" dedi.
Türk ve Alman Gençleri Kaynaştırma Projesi kapsamında gençlerin gerek gezilere ve dil kurslarına katılarak gerekse birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yaparak önemli kazanımlar elde edeceğini vurgulayan Hamdi Mert, bu programın 1 yıl süreceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 11:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?