2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2 ayda 2 milyon TL borç ödedik

Atakum'da göreve başladığı günden bugüne 2 milyon TL borç ödediğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Eğer bu borçlar olmasaydı, 2 milyon TL'yi derhal istihdam oluşturacak yatırıma katabilirdik" dedi.
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda muhtar katıldı. Seçimlerin ardından yoğun bir tempo yaşadıklarını ve bu nedenle de muhtarlarla bir araya gelme sürecinin geciktiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yeni dönemde muhtarlarla ortaklaşa çalışacaklarını söyledi.


ATAKUM EŞİTTİR TURİZM
Atakum ile ilgili olarak sürekli turizm kelimesini telaffuz ettiğinin altını çizen Başkan Burma, kurtuluşu bu kelimede gördüğünü kaydetti. "Atakum eşittir turizm" diyen Başkan Burma, şöyle konuştu: "Sürekli olarak söylediğim turizm olgusu Atakum'un geleceği için çok önemlidir. Bu sayede yoksulluk sorunuyla, işsizlik sorunuyla çok daha kolay baş edebileceğiz. Yine turizm sayesinde yukarı bölgelerde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın ürünlerini, el emeği ile göz nuru ile evlerinde el işleri üreten hanımlarımızın ürünlerini rahatça paylaşabilecekleri yerler konuşlandıracağız. Tüm bunlar, turizm ile iç içedir. Bunları hep birlikte yapacağız. Onun için vitrinimizi de iyi düzenleyeceğiz, yani bizim vitrinimize bakanlar bundan etkilenecekler."
Atakum Belediyesi'nin büyük bir borç batağına sokulduğunu da dile getiren Başkan Burma, "Bunları size mazeret olsun diye anlatmıyorum. Sadece yaşananlardan bilginiz olsun istiyorum" diyerek, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi: "Atakum Belediyesi borcun altındadır. Bunu bir mazeret olarak değil bilgi olarak söylüyorum. Ortada herkesin bilmesi gereken bir vaka var. 10.5 milyon civarında bir piyasa borcu söz konusu. Toplam 28 milyona yakın da bir borç var. Daha önceleri bu rakamlar aşağıda verilmişti ama sonradan eklenenlerle gördük ki, cezalarıyla vesaireleriyle büyük bir borç yükü altındayız. Şu ana kadar 2 milyon civarında bir ödeme yaptık. Ben bu halkın hakkını sonuna kadar korumaya ve ona gelen her zararı defetmeye kararlıyım. Bunu sizlerin bilmesini istiyorum. Bu borcun altından çıkacağız bunu biliniz. Eğer ben 10.5 milyonu ödemek zorunda kalmasaydım bunu sizin isteklerinize, yolunuza, kaldırımınıza harcayabiliyor olacaktım."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 21:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?