6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

2 bin telefon numarası hafızasında

Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi'nin görme engelli santral memuru Rıza Apaydın, santral memuru olabilmek için büyük bir başarı sergileyerek ilk önce telefonun tuşlarını öğrendi, ardından 2 bin numaralık fihristi beyninde oluşturdu.


2 yaşında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle gözlerini kaybeden 36 yaşındaki Rıza Apaydın, 15 yıl önce evlendi ve 2 çocuk sahibi oldu. Bu zaman içerisinde çeşitli işlerde çalışan Apaydın, 6 yıl önce Atakum Belediyesi'nde işe başladı. İş sahibi olmak için yoğun çaba harcayan Apaydın, hangi işi yapacağı konusunda tereddüt yaşarken, santral memuru olarak çalışmaya karar verdi.

Evine ekmek götürmek için zorlukları üstlenmede kararlı olan görme engelli Apaydın, ilk önce 'telefonun nasıl kullanıldığı, dahili hatların nereler olduğu' gibi temel görevlerini öğrendi. Arkadaşlarının yardımıyla belediyenin günlük çalışmalarda diyaloga girdiği kamu, sivil toplum kuruluşları özel sektörlerin numaralarını ezberlemeye başladı. Telefon fihristini beyninde oluşturan Apaydın, bu zamana kadar 2 bin numarayı hafızasında tutmayı başardı.


İlk günlerde zorluk çektiğini belirten Rıza Apaydın, önce seri bir şekilde telefon numaralarını çevirmeyi ve dahili hatları öğrendiğini söyledi. Zaman içinde il dışı ve il içindeki belediye ile çalışanlar için gerekli yaklaşık 2 bin numarayı ezberlediğini ifade eden Apaydın, görme engelli olmasının çalışmasına ve başarı sağlamasına engel olmadığını, tüm engellilerin her işi başarabileceğini kaydetti. Apaydın, "Görevimde şuan hiçbir sorun yaşamıyorum. Görme engelli olduğum için birçok şeyi aklımda tutmaya çalışıyorum. Görme engelliden santral memuru olmayacağı düşüncesini yıktım. Evime ekmek götürebiliyorum" dedi. Görme engelli santral memurunun mesai arkadaşları ise Apaydın'ı takdir izlediklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:23:19
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 15:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?