2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2 bin ton fındık kül oldu

Samsun'da Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait (TMO) 3 depoda çıkan yangında, 8 milyon TL değerindeki 2 bin ton kabuklu fındık kül oldu.

Edinilen bilgiyi göre, Kavakdibi mevkiinde bulunan TMO'ya ait fındık depolarında dün akşam saat 18.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Samsun merkez, Bafra, Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı, Terme ilçeleri ile Ordu merkez, Fatsa, Ünye ilçesi itfaiyelerinin takviye olarak geldiği yangın güçlükle kontrol altına alındı.

2006 yılında alımı yapılan toplam 3 bin 900 ton fındığın bulunduğu depoların 1, 2, 3. bölümlerinde çıkan yangında en son belirlemelere göre 2 bin ton kabuklu fındık zarar görürken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Fındıkların sigortalı olması nedeniyle özel sigorta şirketi hasar tespit çalışmalarına başladı. Fındıkların sigorta şirketine devri yapılırken, itfaiye ekipleri iş makinelerinin yardımıyla depoları yıktı. İçten içe yanan fındıkların söndürülmesi için itfaiye ekipleri tonlarca fındık içine girerek su basıncı uyguladı.

TMO yetkililerinden alınan bilgiye göre, 300 ton fındığın tamamen kullanılamaz hale geldiğinin tahmin edildiği, fındıkların yaklaşık 8 milyon TL tutarında olduğu, diğer hasar tespitlerin ise devam ettiği belirtildi.

Çarşamba Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail İzgi, fındıkların içten halen yanmayı sürdürdüğünü, çevre illerin de desteğiyle kontrol altına alınan yangında boşaltma yapılarak soğutma işleminin sürdüğünü kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 17:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 217.224.250.xxx Tarih : 24.09.2009 23:58:14

aci bir tablo o kadar emege yazik, yetgililer o depodaki yanan findigi incelemesi gerek cünkü üc yillik findik belkide findigi cürüttüler o yüzden yaktilar cünkü bu tür seneryolari fiskobirlikten dolayi iyi biliyoruz adamlar findik yerine kum bile satin almislar kötü niyetli kisilere firsat ellerine gecince böyle degerlendiriyorlar ve sonrada krallar gibi yasiyorlar.Aynen fiskobirlikte oldugu gibi adamlarin görevi milletin findigini satmak iken onlar milletin paralarini vermeyip fiskomar diye market acmislar isletiyorlar, kimsede onlara hesap sormuyor.devletide buradan göreve davet ediyorum  fiskomari satip  parasini da findik üreticilerine verin o market findik üreticilerinin parasiyla kurulmustur