6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

2.Bulvar yolu 20 gün sonra açılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, yapımı yaklaşık 20 milyon YTL'yi bulan '2. Bulvar Yolu'nun 20 gün içinde açılacağını söyledi.


Samsun'da 2. Bulvar Yolu Projesi'nin 1999 seçimlerinde gündemlerine geldiğini söyleyen Kena Şara, akşam oturulup sabah karar verilmiş bir proje olmadığına dikkat çekti.

Projenin şehirde ulaşım problemini çözme anlamında belirlendiğini dile getiren Şara, "1999 yılında imar yapımı kapsamında uygulamaya konulmuş bir projedir. Zor bir projedir. Güzergahın geçtiği yer tamamen yapılaşmış bir alandır. Boş bir alan değildir. Yapılaşmış alanlardan yol geçirmek, inşaat yapmak zor ve masraflı bir iştir.

Maddi ve sosyal boyutu var. Maddi boyutu kamulaşma gerektiriyor. Sosyal boyutu var; çünkü orada insanlar yaşıyor. Yerlerini değiştireceksiniz. Bu projeye zor olmasına rağmen yapılması gereken ve Samsun için önemli bir projedir" dedi.


2. Bulvar Yolu Projesi'nin 40 metre genişliğinde olmasını istediklerini kaydeden Genel Sekreter Şara, daha önce yapılan 100. Yıl Bulvarı'nın 30 metre ve şu anda şehrin ihtiyacını karşılamadığını, 2. Bulvar Yolu Projesi'nde trafik sıkışmasının ilerleyen zamanlarda önüne geçmek için yolu 40 metre genişliğinde yapmayı planladıklarını; ancak bazı vatandaşların yargıya gittiklerini ve kararın istedikleri gibi olmadığını ve yol genişliğini 25 metre yapmak durumunda kaldıklarını dile getirdi.


Güzergahta Selahiye ile Çevre Yolu arasını hemen hemen tamamladıklarını belirten Kenan Şara, şunları söyledi: "Proje kapsamında Selahiye Mahallesi ve Unkapanı Caddesi bölümünü tamamladık. 2. Bulvar'ın Unkapanı Caddesi ile kesiştiği yerden Çatalarmut Mahallesi'ne kadar olan yer henüz tamamlanmadı. 20 gün içinde tamamı bitecek ve trafiğe açılacak. Trafiğe açıldığı zaman şehrin önünde ulaşım anlamında çok büyük değişikler olacak. Araçlarıyla Ankara istikametine gitmek isteyen vatandaşlarımız aşağıya inerek Atatürk Bulvarı'nı kullanıp Eğitim Fakültesi'nin oradan Ankara istikametine gidiyordu.

Çevre Yolu'nun açılmasıyla birlikte Çatalarmut Mahallesi Ankara Bulvarı kullanılarak yola devam etme kolaylığı sağlandı. 2. Bulvar Projesi 20 gün içinde bitiyor. Samsun'a hayırlı olsun. Bu yolun inşaatı ve kamulaşma için 10 milyon YTL masraf yapıldı. Yani isteyen vatandaşlarımıza TOKİ'nin yaptırdığı evlerden verdik, istemeyenlere ise para verdik. 8 km olan yolun yapımıyla birlikte yaklaşık 20 milyon harcandı."


Projenin bitmesiyle birlikte plansız kentleşme nedeniyle trafik açısından çile haline gelen şehir içi trafiğine önemli ölçüde nefes aldıracaklarına inandıklarını açıklayan Şara, uyguladıkları 'Kentsel Dönüşüm Projesi'yle kentin siluetinin değişeceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?