2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2.öğretim 2010 yılında açılıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Koç, Makine Mühendisliği bölümü 2. öğretiminin gelecek yıldan itibaren açılacağını söyledi.
 

OMÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Koç, Makine Mühendisliği bölümünün yeni bir bölüm ve yeni bölümün geliştirilmesinin zordur olduğunu, bölümün 1994 yılında kurulduğunu ama kurucu bölüm başkanı atamasının gerçekleştirilmediği için 1994 yılında kendisinin bölüme atandığını, ancak 15 sene sonra gelebildiğini söyledi. Başkan Koç, "Eğer 15 sene önce gelmiş olsaydık çok daha mesafeler kat etmiş olacaktık. 1994 yıllarında ana bilim dallarıyla ve teşkilatıyla öğretim elemanı kadrosu var olan
bir bölümü teşkilatlandırmamış olmanın vebali ve sorumluluğu, bunu çok açık ve net olarak söylüyorum o dönemden beri görev yapan rektörlerindir. Eğer bir Mühendislik Fakültesi gelişememişse, Makine Mühendisliği bölümü olmadığındandır.

Çünkü Makine Mühendisliği bölümü Mühendislik Fakültelerinin itici gücüdür ve lokomotifidir. Bütün üniversitelerde bu böyledir. Bölümümüz o dönemlerde fazla bir şey yapamadı. Ancak 3 arkadaşımızın yardımcı doçent kadrosu alması ve buraya hizmet amaçlı görev yapmak üzere gelmeleri ile 2006 ve 2007 yıllarından itibaren bölümümüz şekillenmeye başladı" dedi.


Şimdi okuyan öğrencilerin 2008-2009 öğretim yılında da bölümün ilk öğrencileri olduklarını söyleyen Prof. Dr. Erdem Koç, şuan itibariyle 3 yardımcı doçent, 2 doçent, 1 profesör görev yaptığını ama öğretim üyesinin bölüme yetmediği ve eksiklikler giderildikten sonra bölümün 4 yıl içerisinde üniversite bünyesinde mühendislik içerisinde en aktif bölüm olacağını ifade etti.


Makine Mühendisliği bölümü ile ilgili müjdeyi de veren Koç, "İkinci öğretimini gelecek yıldan itibaren açılması müjdesini vermek istiyorum. Bölümün gelişimi muhakkak eğitim ve öğretimle olacaktır. Eğer 'Akademik kadromuz ve laboratuarlarımız tamamlansın ve her şeyi ile mükemmel hale gelsin de sonra öğrenci alalım' denir ise hiçbir zaman mesafe alınamaz. Azda olsa belirli bir gayretle eğitim yürütülürken eksikleri görüp bu eksikliklerin giderilmesi için tamamlanma yoluna gidilmesi en ideal yoldur.


Türkiye'de çok önemli üniversitelerimiz de bu şekilde gelişmiştir ve bizim bölümümüzde böyle gelişecektir. Senatodan aldığımız karar geçti ve seneye ikinci öğretimimiz de faaliyete geçecektir. Senato kararı bize ulaştı. Eminim, Yükseköğretim Kurumu da (YÖK) bu kararı onaylayacaktır. Makine Mühendisliği gibi bir bölümün lisans seviyesinde eğitim ve öğretim yürütmesi yetmemektedir. Bir taraftan kendi akademik kadrosunu yetiştirmesi ve kendi kaynağını kendisi ortaya çıkarması ana hedeflerden birisidir.


İlerde, belirli bir yetkinlik kazandıktan ve belli bir eğitimini yürütülüp mastır programının olgunlaşmasından sonrada doktora programını da açmayı hedefliyoruz. Kesinlikle doktora programımız akademik kadro yetiştirmemizde bizlere yardımcı olacaktır. Bu da bölümün bölgeye olan hizmetine yeni bir şekil verecektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?