6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

2 sağlık görevlisi dolandırıldı

Zonguldak'ta, 4/B kadrosunda çalışan 2 sağlık görevlisi, Teftiş Kurulu'ndan aradığını söyleyen bir kişinin, atamasını yaptırmak isteyenlerin verdiği hesap numarasına para yatırmasını istemesi üzerine dolandırıldığını fark etti. 

Belirtilen hesaba bin 600 YTL yatırmalarına rağmen atamaları gerçekleşmeyen sağlık görevlileri durumu hastaneye belirtince olay hastaneler tarafından savcılığa bildirildi. 

İddiaya göre, Zonguldak Devlet ve Atatürk Devlet Hastaneleri başhemşireliklerine telefon eden bir şahıs, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Denetleme Teftiş Kurulu Başkanı olarak kendini tanıtarak, 4/B kadrosunda çalışanların atamalarının belli bir ücret karşılığı yapılabileceğini söyledi. 

Başhemşireliklerde 4/B kadrosunda çalışanlara durumu anlatarak Antalya PTT Şubesi'ne Aslangül Cihan adına para yatırılmasını istedi. 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki ameliyathanede 4/B kadrosundan hemşire olarak görev yapan Fatih Doksar, izine giderken yolda hastaneden gelen telefon üzerine Kayseri'de bulunan eşini aradı. Kayseri'deki eşi 440 YTL'yi belirtilen hesaba yatırmasına rağmen atamalarının gerçekleşmemesi üzerine dolandırıldığını anlayarak hastaneye haber verdi. 

Zonguldak Devlet Hastanesi başhemşireliğini de arayan şahsın aynı şekilde yaptığı telefon konuşmasının ardından aynı hesap numarasını verdi. Yine başhemşirelik tarafından personele duyurulması üzerine Acil Teknikeri olarak çalışan Gülhan Demirci, aynı hesaba bin 200 YTL yatırarak atamasının gerçekleşmesini bekledi. Atama gerçekleşmeyince dolandırılmasından şüphe eden Gülhan Demirci, hastane başhemşireliğine müracaat ederek gelişmeleri öğrenmek istedi. 

Dolandırıcılık olayının anlaşılması üzerine Zonguldak Atatürk ve Zonguldak Devlet Hastanesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Dolandırıldığını ileri süren sağlık çalışanlarının üye olduğu Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi de harekete geçti. Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Nazım Erduran ve beraberindeki sendikacılar, İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek dilekçe verdi. Tüm sağlık çalışanlarını uyaran Erduran, "İlimizdeki bazı sağlık çalışanı arkadaşımız dolandırılmıştır. Olayın vuku bulması açısından değerlendirdiğimizde bu bir facia. Bazı idarecilerin olayda büyük kusuru var. Olay hakkında gerekli tahkikatın yapılması için idari makamlara başvuru yapmış bulunmaktayız" dedi. 

Yaşanan olayı nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendiren Erduran, sözlerine şöyle devam etti: "Bir şahıs ilimizdeki hastanelerin başhemşirelik makamını arayarak kendisini Sağlık Bakanlığı Denetleme Teftiş Kurulu Başkanı olarak tanıtmıştır. Başhemşirelik makamıyla yapılan telefon görüşmesinde anlattıkları ile kendisine karşı güven hissi uyandırmış ve tayin olmak isteyen 4/B sözleşmeli sağlık çalışanlarının kendisine ulaşması için telefon numarasını vermiştir. Başhemşirelik makamı da 4/B sözleşmeli sağlık çalışanlarına olayı bir şekilde iletmiş ve talebi olanların ilgili şahsa ulaşması için telefon numarası verilmiştir. Tayin yaptırmak isteyen 4/B sözleşmeli sağlık çalışanlarından bazıları da dolandırıcı kişiyle irtibat kurmuştur. Dolandırıcı kendisini arayan 4/B sözleşmeli sağlık çalışanlarının tayinini yapacağını bunun için belli bir miktar parayı da vermiş olduğu hesap numarasına yatırmalarını istemiştir. Dolandırıcı ile kurulmuş bu irtibat sonucunda bazı 4/B sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşımız verilen hesap numarasına belli miktarda parayı yatırmak suretiyle dolandırılmışlardır." 

Erduran, tüm sözleşmeli sağlık çalışanlarını bu tür nitelikli dolandırıcılara karşı uyarırken şu an 4 /B sözleşmeli ve 4924 sayılı yasaya tabi çalışanların tayin hakkı bulunmadığını ifade etti. Olayla ilgili polis de araştırma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:52:40
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?