2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

2008 yılında bin 100 kişi işe yerleşti

Türkiye İş-Kur Samsun İl Müdürü Öztekin Kaşukci, 2008 yılında bin 100 kişiyi işe yerleştirdiklerini, yaşanan küresel mali krize rağmen 2009 yılında en az bin 200 kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Türkiye'nin önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunun altını çizen Kaşukci, işsiz gençlere özellikle istedikleri alanlarda meslek kurslarına gitmelerini önerdi. Türkiye'de işsizlik ile ilgili AB'ye yaklaşık 600 proje sunulduğunu dile getiren İş-Kur Samsun İl Müdürü Öztekin Kaşukci, "AB projelerini hazırlamak yapmak ve üretmek kolay bir iş değildir. Bununla ilgili Samsun'da ise 3 tane proje kabul edildi. Bu projelerden biri OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı ile 6. Bölge Samsun Eczacılar Odası geliştirdi. 90 kişiye istihdam sağlayacak olan bir projedir. Ayrıca, Kavak'ta, Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından marmelat üretimiyle ilgili bir projede 60 kişi istihdam, diğeri ise KASİF'in bölgesel olarak yaptığı bir projedir. Proje 90 kişiye istihdam sağlayacak. Burada da proje uzmanı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Önümüzdeki günlerde duyurusunu yapacağız" dedi.


İş arayıp da bulamayan kişilere seslenen Kaşukci, İş-Kur'a mutlaka işsiz kişilerin kayıt olmalarını ve meslek edindirme kurslarına katılmalarını istediklerini, bu kapsamda sertifikanın iş bulma açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Kurumun kaynaklarından bu sene planladıkları yaklaşık bin 700 kişi için çeşitli alanlarda meslek kursları açacaklarını ifade eden Öztekin Kaşukci, "İl İstihdam Kurulu'ndan almış olduğumuz onay ve yetkiyle işsiz gençlerimizi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Valimiz ve İl İstihdam Kurulu Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu'nun meslek edindirme kurslarına çok büyük katkısı ve çabası olmaktadır" diye konuştu.


Kurum olarak 2008 yılında bin 100 kişiyi işe yerleştirdiklerini hatırlatan Kaşukci, yaşanan küresel mali krize rağmen 2009 yılında en az bin 200 kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?