6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

23 Nisan kutlandı

Samsun'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında elinde ve üzerinde Türk bayrağı bulunan 72 yaşındaki şahıs, görevliler tarafından uzaklaştırılınca, yaşlı adam provokatör olmadığını belirterek olaya tepki gösterdi.

Törende temsili vali, garnizon komutanı ve büyükşehir belediye başkanı da protokolde yerlerini aldı.


Kutluma programı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun makamda kabulüyle başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam eden kutlamalarda temsili vali, garnizon komutanı ve büyükşehir belediye başkanı da protokolde yerlerini aldı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 75. Yıl İlköğretim Okulu 7/B sınıf öğrencisi Erkut Saraç ile, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım Necatibey İlköğretim Okulu 7/B sınıf öğrencisi Taha Bilgin ile ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Çatalarmut İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Hatice Keskin ile birlikte anıta çelenk sundu ve protokolde hazır bulundu. Anıtta düzenlenen törenin ardından Sahil Yolu'nda geçit töreni gerçekleştirildi. Tören başlamak üzereyken tören alanında elinde Türk bayrağı ve üzerinde bayrak asılı bulunan 72 yaşındaki İsmet Kaya, görevlilerin dikkatini çekti ve önce tören alanından vatandaşların bulunduğu alana çıkartıldı. Vatandaşların arasında duran yaşlı adam, kısa süre sonra da buradan da polis tarafından uzaklaştırıldı. Törenlere Trabzon'dan geldiğini belirten ve Türk bayrağını çok sevdiğini ifade eden İsmet Kaya, kendisinin vatanını, milletini, devletini seven biri olduğunu, provokatör olmadığını savunarak, tören bölgesinden uçaklaştırılmasına tepki gösterdi. Daha önce Samsun'da yaşadığını, 45 yıl aradan sonra ilk defa Samsun'a geldiğini ifade eden İsmet Kaya, tören alanından ayrılmak zorunda kaldı.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yanlarına temsili olarak koltuklarına oturan öğrencileri de alarak vatandaşları selamladı. Törende günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Belediye İlköğretim Okulu 3/D sınıfı öğrencilerinin okuduğu 'Bayrak' isimli şiir büyük beğeni topladı. Şiiri okuyan 9 yaşındaki Onurcan Güneşdoğdu, törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Küçük Onurcan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na bayrak hediye etti.


Geçit töreni sırasında Berrah Zihinsel Çocuk Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi 3 yaşındaki otistik Necati Yüksel, üzerinde askeri üniforma, ağzında emzikle yürürken basın mensuplarının dikkatini çekti. Bir anda ilgi odağı olan ve korkarak uzun süre gözyaşı döken küçük çocuğu öğretmenleri sakinleştirdi. 23 Nisan kutlamaları, coşku içinde gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?