3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

24 bin TL dolandırdılar

Samsun'da kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı tarafından kandırılan şahıs, verilen iki ayrı kişinin hesabına 24 bin TL havale yaptırılarak dolandırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İdris Ö.'yü (46) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtarak, terör örgütlerine ismiyle para gönderildiğini ileri sürdü.

Dolandırıcı, kandırıp korkuttuğu İdris Ö.'den iki ayrı kişinin hesabına acele para havale yapmasını istedi. Korkudan paniğe kapılan İdris Ö., 3 saat boyunca telefonu kapatmayarak dolandırıcının isteklerini harfiyen yerine getirdi. İdris Ö., önce 22 bin TL'ye bankadan kredi ile satın aldığı otomobilini bir oto galeriye 19 bin TL'ye sattı ve ardından da kredi kartı hesabından bankadan 5 bin 500 TL çekti.

Bütün bu para çekme ve araç satma işlerinde de telefonu açık tutan ve sürekli dolandırıcı ile görüşen İdris Ö., dolandırıcının talimatı doğrultusunda bir PTT şubesinden Sezer B.'nin adına 18 bin 500 TL, ardından da bir başka PTT şubesine giderek Öner Y.'nin adına 5 bin 500 TL havale etti. Toplam 24 bin TL para havale eden İdris Ö., dolandırıldığını anlayınca polise şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2011 Salı 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?