2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

250 fidan toprakla buluştu

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları tarafından Dünya Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen Çevre Festivali'nde 250 adet ağaç fidanı toprakla buluşturuldu.


Batıpark teleferik alanında yapılan şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Şuayip Haliloğlu, il kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte çeşitli sivil toplum örgütlerinin temiz çevre ile ilgili standlar açıldı. Standlara vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. Şenlikte, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri beğeniyle izlendi.
İnsanların yaşadığı dünyayı kendisinden sonra başkalarının da kullanacağını düşünmesi gerektiğini dile getiren Av. Zeynep Gürbüz, "Çevre korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel bir şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Bu düşüncelerden hareketle AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından başlatılan çevre ile iç içe olan kadınlarımızın bilinçlendirilmesi ve çevreye ait projelerin yapılması hedeflenmiştir. Türkiye genelinde Dünya Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor" dedi.


Partilerinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Kadın Kolları Genel Merkezi'nin organize ettiği '1 Milyon Kadın, 1 Milyon Fidan' organizasyonu ve Dünya Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ağaç fidanı dikiminin de önemine değindi.
Yapılan konuşmaların ardından teleferik mevkiinin arkasındaki alanda, çeşitli ağaç fidanları festivale katılanlar tarafından toprakla buluşturuldu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?