6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

260 Bin öğrenci yeni döneme başladı

Samsun'da, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 260 bin öğrenci ders başı yaptı.
2008-2009 yılı İlköğretim Haftası için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende çelenklerin anıta sunulmasının ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, öğrenciler de flama ve bayraklarla katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, törende yaptığı konuşmada, 3 aylık tatilin ardından öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılına başladığın belirterek, önceliklerinin okullarda disiplin, iyi bir eğitim verilmesi, fiziki şartların daha da düzeltilmesi, öğrenci-öğretmen-veli diyaloglarının artırılması olduğunu söyledi.


Geçen yılki hedeflerinin altına düşmemek ve eğitimde çıtayı yükseltmek için var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren İspirli, "Samsun'da yaklaşık 22 bin ilköğretim 1. sınıf öğrencisi okula 'merhaba' dedi.


İlimiz genelinde 185 bin ilköğretim ve 75 bin de liseyle birlikte toplam 260 bin öğrenci ders başı yaptı.


Mutluyuz, 3 aylık tatilin ardından 260 bin öğrenci ile her şey hazır bir şekilde eğitime başladık. Hepimiz öğrencilerimiz için varız. Cumhuriyetimiz onlara emanet. Onların daha iyi bir eğitim almaları ve iyi bir geleceğe hazırlanmaları için çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 11:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?