6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

29 Ekim'e çoşkulu kutlama

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen 'Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni', coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Bafra ilçesinin Gazipaşa Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanıyor. Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından, cumhuriyetin kuruşunun 85. yılı nedeniyle düzenlenen ve Kız Meslek Lisesi ile Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şubesi binası arasında bulunan alanda gerçekleştirilen 'Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni'ne Kaymakam Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bafra Musiki Cemiyeti ekibi ve yerel sanatçılar Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdiği şölende bir konuşma yapan Gazi Paşa Mahalle Muhtarı Kemal Bandır, "Cumhuriyet Bayramı şenliklerimiz ve kutlamalarımız her dönemde olduğu gibi bu sene de mahallemize yakışır bir şekilde yapıldı" dedi.


Samsun Barosu Bafra Temsilcisi Avukat Okan Çakmaklı, Avrupa'da ve Anadolu'da mübadillerin örnek noktada çalışmalar yaptığını belirtti.


Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, 85. yıldır Türk milletinin değerlerinden hiçbir şey kaybetmediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'e Türk milletinin minnet borcu olduğunu, Atatürk ilkelerine sahip çıkmanın ay-yıldızlı bayrağa sahip çıkmak anlamına geldiğini söyledi.


Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, ülke genelinde yaşayan mübadillerin bu doğal şölene yakın gelecekte iştirak edebileceğini belirterek, başta Gazipaşalılar olmak üzere, şölene emeği geçen herkese teşekkür etti.
Pop Star Alaturka yarışmasında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Bafralı Hüseyin Albayrak, şenlikte bir konser verdi. Konseri izleyen vatandaşlar, gece geç saatlere kadar coşkuyla eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 10:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?