2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

29 kişi sertifikalarını aldı

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce, "Ev Süs ve Yaban Hayvanı Satışı Yapan İşletmeciler Eğitimi"nin 2.si ile "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kursu"na katılan 29 kişiye sertifikaları verildi.


Çevre ve Orman Bakanlığı'nca yayımlanan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanları Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliği ve Tarım Bakanlığı Mevzuatı ile İl Hayvan Koruma Kurulu'nun kararları çerçevesinde Samsun'da 26-28 Kasım 2008 tarihleri arısında, Ev Süs ve Yaban Hayvanı Satışı Yapan İşletmeciler Eğitimi'nin 2.'si ile Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitim programları yapıldı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitim çalışmasına Büyükşehir Belediyesi, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve İl Tarım Müdürlüğü destek verdi.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Lokali'nde yapılan törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, "Kursun ardından yapılan sınavda toplam 29 kişi sertifika ve kimlik almaya hak kazanmıştır. Hayvanları korumak adına bu türlü eğitim çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Kursa katkı sağlayan kamu kurumlarının temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra, kursa katılıp sertifika almaya hak kazanan 29 kişiye sertifikaları ve kimlik kartları verildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?