2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

29 kursiyer sertifikalarını aldı

GENÇ BAYANLARA İSTİHDAM GARANTİLİ ESTETİSYEN KURSU

Samsun'da, İŞKUR Müdürlüğü ile Özel Seçil Estetisyenlik Kursu'nun ortaklaşa düzenlediği istihdam garantili meslek edindirme kursuna katılan 29 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kurs binasında düzenlenen sertifika törenine İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar, İlkadım ve Gazi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Zabit Pilan, Estetiysen Seçil Büke ve kursiyerler katıldı. Estetisyenlik Kursu'na katılan 29 kursiyer haftada 6 gün olmak kaydıyla 2 ayda toplam 324 saat eğitim alırken, kursta cilt bakımı, makyaj, masaj, el ayak bakımı ve vücut bakımları konusunda eğitimler verildi. Ayrıca kursa katılan 29 kursiyerden 20'sinin çeşitli güzellik ve sağlık merkezlerinde işe yerleştirildiği bildirildi.

Bu zamana kadar açılan kurslarda 15 dönem boyunca toplam 210 kursiyere kurs bitirme belgesi verdiklerini belirten Estetisyen Seçil Büke, kursiyerlerin yüzde 80'inin istihdam edildiklerini belirtti. İşsizliğin sebebinin mesleksizlik olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Tahsin Bayar, "Artık 'her işi yaparım' hükmü bitmiştir. Bir insan bir işi yapabilir, her işi yapamaz. Artık bundan sonra mesleği olmayanlar iş bulamaz. İş arayanların bir mesleği olması gerek" dedi.

GENÇ BAYANLARA İSTİHDAM GARANTİLİ ESTETİSYEN KURSU
GENÇ BAYANLARA İSTİHDAM GARANTİLİ ESTETİSYEN KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 13:48:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?