5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

2B yasası tekrar görüşülecek

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili konunun önümüzdeki aylarda tekrar TBMM'nin gündemine geleceğini açıkladı.


Öncelikli amacın kayıtsızlığı ve hak kayıplarını ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Milletvekili Kılıç, "Amaçları belli bu düzenlemenin. Vatandaşımız 50 yıldır, 100 yıldır kullandığı toprakların tapusunu alamıyor. Başka yeri yok, başka evi yok, başka toprağı yok. Dedelerinin yurdu orası, mezarları orada. Bu insanları topraklarından çıkaramazsınız. Yerinin, yurdunun tapusunu vermeyeceksin de ne yapacaksın? Öte yandan vatandaşımız bu arazide senelerdir tarımsal faaliyet yaptığı halde resmi kayıtlarda arazi kendine ait olmadığı için devletin desteklerinden yararlanamıyor. Bu hak kayıpları da bu düzenleme ile önlenmiş olacak" dedi.


Kılıç, orman istismarına geçit verilmeyeceğinin altını çizerek, "Yasanın sınırları olacak. Düzenlemenin 2003 yılındaki metninde '31 Aralık 1981 tarihinden önce' ibaresi vardı. Bu sınırlama korunacak. Yani kötü niyetli kişiler bu tarihten sonraki dönemde bir orman alanını yakarak veya keserek bu düzenlemeden yararlanma hakkını elde edemeyecek. Ormanlar elbette ki milli servetimizdir. Düzenleme ile orman istismarına geçit verilmeyecek. Son 6 senede milyonlarca fidanı toprakla buluşturarak ağaçlandırma seferberliği başlatan bir siyasi iktidarın orman alanlarının katledilmesine rıza göstermesi hiçbir şekilde mümkün değildir" diye konuştu.


Yapılacak düzenlemeden devletin de kazançlı çıkacağını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu düzenleme ile orman arazileri bulunduğu yere göre değerlendirilerek, üzerinde bulunanların satın almasına sunulacak. Bu araziler üzerinde sanayi kuruluşları, toplu konut alanları, beş yıldızlı oteller, tatil köyleri var. Yani arazilerin tamamı köylümüzün kullandığı, tarım arazisine dönüşen yerlerden ibaret değil. Dolayısıyla senelerdir devam eden bedelsiz kullanımın karşılığı da özellikle ekonomik değeri yüksek yerler için devletin kasasına girmiş olacak."

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?