4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

3. sayfadan kadın hikayeleri

‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’

Samsun Düşevi Oyuncuları tarafından, kadına şiddetin anlatıldığı “3.Sayfadan Kadın Hikayeleri” isimli oyun, 5. yılında seyirciden yine tam not aldı.

Samsun Gazi Sahnesi’nde Düşevi Oyuncuları tarafından sahnelenen ve kadına şiddetin konu edildiği “3.Sayfadan Kadın Hikayeleri” isimli oyunu Ferda Kaynar, Cem Kaynar, Hanife Küçükler, Ergül Atmaca, Bülent Sönmez, Metin Piyale, Bülent Köksal ve Mustafa Can’dan oluşan 8 kişilik senarist ekibi yazarken; Ferda Kaynar, Cem Kaynar, Kadir Aslan ve Didem Mavituna sahnede karakterleri canlandırdı.

6 farklı hikayenin anlatıldığı tek perdelik oyunda şiddete uğrayan ya da şiddet uygulayan kadın rolünde her hikayede rol alan Ferda Kaynar, başarılı performansı ile oyunun sürükleyiciliğini sağlarken, İlkadım Belediyesi Tiyatro festivali’nin açılış gününde sahnelen oyunu çok sayıda Samsunlu izledi.

Hiçbir didaktik unsur kullanılmadan yeni gerçekçi anlatım ile seyirciye sunulan hikayeleri başrol oyuncusu Ferda Kaynar, eşi Cem Kaynar’ın yönettiği ve oynadığı oyunun bıçak kullanılan bir sahnesinde kazara elini kesti. Elinden kanlar akmasına rağmen kanamayı ve acısını seyirciye yansıtmayan Ferda Kaynar, başarıyla tamamladığı oyunun sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Özel bir şirkette satış sorumlusu olarak çalışan ve asıl mesleği kimyagerlik olan 1 çocuk annesi Ferda Kaynar, eşi Cem Kaynar ile aynı evi ve aynı sahneyi paylaşmaktan keyif aldığını hem mesleğini hem de oyunculuğu çok sevdiğini söyledi.

‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’
‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’
‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’
‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’
‘3. SAYFADAN KADIN HİKAYELERİ’
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 11:32:04
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 11:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?