2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

3 bin kişiye istihdam müjdesi

GIDA OSB'DE 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI

AK Parti İl Başkanı Adem Güney, Tekkeköy'de kurulacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) yan sanayii ile birlikte 3 bin civarında kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Adem Güney, Tekkeköy'de kurulacak olan Gıda OSB için talep edilen 205 bin metrekarelik ek alanın onaylandığını açıkladı. Gıda OSB için gerçekleştirilen çalışmaları görüşmek üzere Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ile bir araya gelen Güney, yatırım taleplerinin fazla olması nedeniyle, söz konusu alana ilave arazi tahsisi yapıldığına dikkat çekti. AK Parti İl Başkanı Adem Güney, Çakır ile yaptığı görüşmede, Gıda OSB'nin Samsun'un gelişimi açısından son derece önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, "Gıda OSB, Samsun'un dördüncü sanayi bölgesi olacak. Karadeniz Bölgesi'nde dört tane organize sanayi bölgesine sahip olan başka bir şehir bulunmuyor. Bu da Samsun'un diğer şehirlere göre geldiği seviyeyi gösteriyor. Yapılacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilecek ürünler, Çarşamba Havaalanı'ndaki kargo tesisleri aracılığıyla ihraç edilecek. Ve Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde yan sanayii ile birlikte 3 bin civarında kişi istihdam edilecek" dedi.

Güney, Gıda OSB için talep edilen 205 bin metrekarelik ek alanın onaydan çıkması konusunda AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Suat Kılıç ile AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in ciddi çabalarının olduğunu da dile getirdi.

Öte yandan, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, ilave alanın onaydan çıkması konusunda gösterilen destek için AK Parti İl Başkanı Adem Güney'e teşekkür etti.

GIDA OSB'DE 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:56:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 18:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?