4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

3 öğrenci daha tutuklandı

3 ÖĞRENCİ DAHA TUTUKLANDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınarak 6 gün önce sevk edildikleri Samsun Adliyesi'nce serbest bırakılan 8 kişiden 3'ü daha tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 3.5 ay önce başlattığı teknik takip sonucu 10 gün önce sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. THKP-C Devrimci Gençlik Yapılanması'na bağlı Öğrenci Kolektifleri Liseli Genç Umut Grubu'na bağlı oldukları, lise ve üniversitelerde örgüte eleman sağladıkları iddia edilen, aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına

alınmış, 4 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, 8 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Operasyonu yönetin savcının bir üst mahkemeye itirazı üzerine, 3 üniversite öğrencisi 3 kişi hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınan Ezgi Ö. (22), Eren S. (21) ve Ferhat K. (22), çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 5 kişi hakkında da yurt dışı yasağı getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 21:43:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 10:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?