6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

3 sendikacıya hapis cezası

Samsun'da, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında haklarında dava açılan KESK'e bağlı 3 sendikacı, hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, sendikacıların '5 yıl süreyle suç işlememeleri şartı' ile hapis cezalarını erteledi.


Samsun 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto ederek AK Parti Merkez İlçe binası önünde eylem yapan 19 kişiden 3'ü olan dönemin Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Nezir Kelleci ile Yusuf İnci ve Adem Kocaoğlu, daha önce hapis cezasına çarptırılmalarına rağmen Yargıtay Ceza Dairesi'nin kararı bozup yeniden yargılanmalarını isteyince bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Daha önce 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 3 sendikacıya yine 1
yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Ancak mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, söz konusu sendikacıların '5 yıl süreyle suç işlememeleri şartı' ile cezalarını erteledi.

TBMM'de Kamu Reformu Yasa Tasarısı görüşmeleri sürerken, AK Parti Samsun Merkez İlçe Başkanlığı önünde 26 Şubat 2004 tarihinde eylem yaparak tasarıyı protesto eden KESK üyeleri, yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle polis tarafından uyarılmış, daha sonra eyleme devam eden 19 kişi gözaltına alınmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 19:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?