2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

3 yıl süren dava karara bağlandı

Samsun'da 22 yaşındaki gencin ölümüne sebep olmaktan yargılanan iki araç sürücüsü, toplam 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, kavşakta iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili iki araç sürücüsünün yargılanması sona erdi. 3 yıldır devam eden duruşma karara bağlandı.

Araç sürücücüsü Temel B., kaza sırasında kendisine çarparak yaralanmasına sebep olan diğer aracın sürücüsü Erkan E.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Erkan E. ise, "Ben kimseden şikayetçi değilim. Ben araçtan fırlamıştım ve kafa travması geçirmiştim.

Olayıhatırlamıyorum. Olay sırasında aracı benim kullanıp kullanmadığım konusunda bir bilgim yok. Hatırlamıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti Erkan E.'yi 3 yıl, Temel B.'yi ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak Temel B.'ye verilen hapis cezası, hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verilerek 5 yıl süreyle suç işlememesi şartıyla ertelendi.

Adalet Mahallesi Meskenler Kavşağı'nda 2006 yılında meydana gelen kazada, Erkan E. idaresindeki 55 LN 724 plakalı otomobil ile Temel B. idaresindeki 06 AE 8225 plakalı otomobil çarpışmış, kazada Mehmet Özdemir (22) hayatını kaybetmiş, her iki araç sürücüsü ile Ali Çağlar G. ve Ferhat A. yaralanmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 13:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?