2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

30 kişilik kursa 300 kişi başvurdu

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde açılacak ve 30 kişinin alınacağı 'Büro Yönetimi Sevk ve İdaresi Kursu' ile 'Halkla İlişkiler Kursu'na 300 kişi müracaat edince kursiyerler kurayla belirlendi.


Vezirköprü'de, İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 'Meslek Edindirme Projesi' kapsamında 'Büro Yönetimi Sevk Büro Yönetimi Sevk İdaresi Kursu' ile 'Halkla İlişkiler Kursu' açılacak. Kurslara müracaatın fazla olması nedeniyle Kız Meslek Lisesi'nde kura çekimi yapıldı. 300 kişinin müracaat ettiği kurslarda 30 kişi kurayla belirlendi. Kura sonunda kursa katılma hakkını kazananlar sevinirken, kazanamayanlar ise üzüntü yaşadı.


Sosyal Hizmetler Uzmanı Rahmi Ak, "Seçilemedik diye kimse üzülmesin. Kursların sonunda yeni kurslar açılarak kurslarımız yıl sonuna kadar devam edecek" dedi.
Vezirköprü Ticaret Meslek Lisesi tarafından verilecek olan kursları kazanan adaylar, 240 saat 'Büro Yönetimi Sevk İdaresi' ve 198 saat 'Halkla İlişkiler' kursları alacak. Açılan kurslara katılanlara günlük 15 TL ücret ödenecek ve kurs sonuna kadar iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?