2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

300 lira için 25 bıçak darbesi

Samsun’un Terme İlçesi’nde yalnız yaşayan 76 yaşındaki Hüseyin Temel’i 25 yerinden bıçaklayan 2 kişi evde bulunan 300 TL’yi alıp kaçtı. Polis yaptığı soruşturmada cinaşyet şüphelileri 19 yaşındaki H.Y. ile 18 yaşındaki F.D.’yi gözaltına aldı.İki genç suçu kabul etti.

Olay dün Samsun’un Terme İlçesi Çay Mahallesi’nde meydana geldi. Almanya’dan emekli olan ve Terme’de yalnız yaşayan 5 çocuk babası Hüseyin Temel, dün komşuları tarafından görülmeyince merak edildi. Komşuları sobadan sızan gazdan zehirlenmiş olabileceğini düşünerek durumu polise bildirdi. Eve gelen ekipler kapıyı açarak içeri girdiklerinde Hüseyin Temel’in kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemede 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Temel’in cesedi Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay komşularını da şok etti. Evin kapısında hiçbir zorlanma olmaması nedeniyle yaşlı adamın yakınları ve tanıdıklarını takibe alan polis, bir çay ocağında garson olarak çalışan H.Y.’yi gözaltına aldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

Hüseyin Temel’i tanıdığını ve uzaktan akrabası olduğunu söyleyen şüpheli, suçunu itiraf ederek cinayeti hırsızlıktan sabıkalı F.D. ile birlikte işlediklerini söyledi. Bunun üzerine polis, F.D.’yi de gözaltına aldı. Yapılan sorgulamasında H.Y. şunları anlattı:

“Kendisini tanıyorum. Bana sürekli harçlık verirdi. Ancak uzun zamandır para vermiyordu. Biz de olay günü F.D. ile evine gittik. Para istedim, vermedi. Tartıştık. Bizi evden kovdu. Bende üzerimdeki bulunan bıçağı peşpeşe karın bölgesine sapladım. Daha sonra F.D. da elimden bıçağı alıp vurdu. Sonra evdeki 300 TL ile içinde para olduğunu düşündüğümüz bir çantayı alıp evden çıktık. Çantadan tansiyon aleti çıktı. Bıçağı ve çantayı atıp uzaklaştık.”

F. D. ise bıçaklama suçunu kabul etmeyerek, “Onu ben değil H.Y. bıçakladı” dedi.

TEHDİT MESAJINI OKUYAMAMIŞ

Zanlıların emniyetteki sorgularının devam ettiği belirtildi. Bu arada katil zanlısı H.Y.’nin geçen 11 Aralık tarihinde Hüseyin Temel’in cep telefonuna, ‘Seni ilk gördüğüm yerde öldüreceğim. Sakın karşıma çıkma’ diye mesaj çektiği belirtildi. Ancak cep telefonundan mesaj okumayı bilmeyen Temel’in bu mesajı da okuyamadığı, onun içinde herhangi bir şikayette bulunmadığı ileri sürüldü.

ALT KATTAKİ MARANGOZ POLİSE HABER VERMİŞ

Hüseyin Temel’in Almanya’da yaşayan torunu Zeynep Bingöl ile İstanbul’da oturan torunu Salih Dede, cinayet haberini aldıktan sonra Samsun’un Terme İlçesi’ne geldi. Zeynep Bingöl, ”Bizi dedem büyüttü. Çok iyi ve merhametli bir insandı. Ona nasıl kıydılar. Kim yaptıysa cezasını çeksin” diye konuşurken, komşusu Aslan Vural şunları söyledi:

“Benim, evinin altında maragoz dükkanım var. Hüseyin amca her sabah kalktığında yanıma çay içmeye gelirdi. Dün sabah gelmeyince merak ettim. Telefon açtım ama bakmadı. Ben de sobadan zehirlenmiş olabileceğini düşünerek polise haber verdim. Sonra bıçaklanarak öldürüdüğünü öğrendik. Çok iyi bir insandı. Herkese yardımı dokunmuştur.”

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 11:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?