4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

307 bin 307 Euro hibe

YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ HİBE PROGRAMI

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi tarafından yürütülecek olan AB Hibe Programı'nca finansa edilen Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Mesleki Eğitim ve Farkındalık Oluşturma Projesi tanıtıldı.

Samsun Mesleki Eğitim Merkezi, Karadeniz İş Adamları Derneği'nin de katkılarıyla yürütülecek ve TÜTEV Makine Kulübü'nün hazırladığı projesi ile bu yıl AB'den 307 bin 307 euro hibe alındı.

Proje yenilikçi yöntemlerle kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi hedeflenirken, kayıt dışının önüne geçilmesine yardımcı olunacak. Proje ile temelde işgücü piyasasına katılamamış teknik resim eğitimi alan veya, meslek lisesi mezunu 18-29 yaş arası belli oranda bedensel engelliyi de içeren bay ve bayanın CNC programcılığı, operatörlüğü konusunda proje süresi olan 12 aylık dönemde eğitilmesi, en az yüzde 50'sinin istihdamının sağlanması hedefleniyor.

TÜTEV Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy, CNC dik işlem merkezi projesinde kursiyerlere toplamda 416 saatlik teorik ve pratik eğitim 7 aylık süre içerinde verileceğini söyledi. Proje'de 30 kişinin bu eğitimlere katılacağını belirten Aksoy, "Proje süresince profesyonel destek alınmak suretiyle hazırlanacak olan ve içeriğinde kayıt dışılığın ekonomimize ve bireylere olan olumsuz etkileri, birey ve toplum olarak bu süreçte üzerimize düşen görevler üzerinde durulacak. Özelliklede toplumda Alo 170 ihbar hattının kullanımının yaygınlaştırılmasını da sağlayacak. Çeşitli toplantılar ve eğitimler yine çalışma programında düzenlenecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:34:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?