3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

32 kişilik kursa 255 başvuru

32 KİŞİLİK KURSA 255 BAŞVURU

İlkadım Belediyesi'nin proje sahibi olduğu Avrupa Birliği destekli "Bilişim ve Gençlik Birlikteliği Projesi"ne başvurularda rekor yaşandı.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak fonlanan ve 32 kişinin 6 ay süresince eğitim alacağı Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar Operatörlüğü kurslarına toplam 255 kişi başvurdu. Kursa kayıtlarında yaşanan yoğun talep sonucunda başvuruları değerlendirmek üzere İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkanlığında toplanan proje yönetim komisyon toplantısına KASİAD (Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği) adına Metin Çalışkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü adına Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) adına Genel Sekreter Belgin Onur, Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Tombuloğlu ve Plan Proje Müdürlüğü Ar-Ge çalışanları katıldı.

Proje yönetim komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede Bilgisayarlı Muhasebe ve Bilgisayar Operatörlüğü kurslarına başvuru yapan 255 kişinin sınav ve mülakata tabi tutulması karalaştırıldı. Sınav için üniversiteden alınacak destekle projede belirlenen 32 kişilik kontenjan, sınav sonucu ile değerlendirilecek birlikte yapılacak mülakatla doldurulacak. Sınavın tarihi ve yeri konusu hakkında, önümüzdeki günlerde İlkadım Belediyesi Ar-Ge birimi tarafından başvuru sahiplerine detaylı bilgilendirme yapılacak.

Türkiye'de yaşanan işsizlik boyutlarının ve istihdam açığının özellikle azımsanmayacak derecede olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Projemize başvuru için gösterilen yoğun talep işsizliğin ve istihdam yoksunluğunun en önemli delilidir. Biz belediye olarak gençlerin istihdamını ve girişimciliğini desteklemek amacıyla AB hibe programı kapsamında belediye olarak kazanım elde ettiğimiz 'Bilişim ve Gençlik Birlikteliği Projesi' ile ilçemizde istihdam açığını bir nebzede olsun kapatacağız. Projemiz ile en az lise mezunu toplam 32 işsiz gencimizin istihdam edilebilirliklerini desteklemek, bilişim sektörüyle ilgili kapasitelerini arttırmak konusunda mesleki bir eğitim vereceğiz. Kursumuzla gençler hem çağımızın en önemli sektörlerinden birisi olan Bilgisayar Operatörlüğü ve Bilgisayarlı Muhasebe konularında bilgi sahibi olacak hem de iş dünyası bu konuda gerekli olan kalifiye eleman açığını kapatmış olacaktır" diye konuştu.

İstihdam amaçlı projelere verdiği önemle AB hibe programlarını uygulamaya, toplumda dezavantajlı konumda bulunan kitlelere mesleki açıdan nitelik kazandırmaya büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Demirtaş, proje ile istihdam imkanı oluşturularak bölge ekonomisi üzerine somut olumlu etki meydana getirilmesi üzerine durulacağını kaydetti.

İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan Gençlik ve Bilişim Birlikteliği Projesi ile Samsun'da işgücüne dahil olmayan gençlerin kapasitelerini arttırmak için Samsun'da ikamet eden, aktif işgücüne dahil olamamış, 18-28 yaş arası, en az lise mezunu ve en az orta düzeyde bilgisayar bilgisine sahip 16 kişiye 600 saat bilgisayarlı muhasebe, 16 kişiye 600 saat bilgisayar operatörlüğü olmak üzere bilişim konularında mesleki eğitim verilecek.

32 KİŞİLİK KURSA 255 BAŞVURU
32 KİŞİLİK KURSA 255 BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 14:57:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 15:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?