2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

320 fidan toprakla buluştu

Samsun'un Atakum ilçesi Pelitköy mevkisinde bulunan 30 dönüm arazi üzerine 320 adet ağaç fidanı dikildi.


Kurupelit Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Pelitköy mevkisinde bulunan Büyükoyumca Mahallesi'ne ağaç fidanı dikildi. Fidan dikim törenine Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir, Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç ile çok sayıda mahalle halkı katıldı. Fidan dikimi öncesi bir konuşma Turan Çakır, 30 dönüm üzerine yapılan alanda 320 fidanın dikilmesinin amaçlandığını söyledi.


Fidan dikilen alana 20-30 yıl sonra geldiklerinde gölge olabilecek ağaçlar oluşmasını istediklerini dile getiren Çakır, "Bu ağaçlar ise pelit, çınar ve akça ağaç fideleridir. Fidanları Çevre Orman İl Müdürlüğü'nden temin ettik. Diğer peyzaj ve arsanın çevresini çitlerle çevrildi. Ayrıca, mahalle halkımız buradaki fidanları en iyi şekilde korumasını ve bakmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.


Geçen yıl içerisinde yaklaşık 1.5 milyon fidan diktiklerine dikkat çeken Kadir Kılıç, 320 adet fidanın şahsen fazla olmadığını, ancak manevi değerinin olduğuna işaret etti.
Kaymakam Salim Demir ise geleceği imar etmenin bir yolunun da bulunan yerlere kalıcı bir eser bırakmak olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından törene katılanlar fidanları toprakla buluşturdu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?