6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

342 aile hekiminden 342 fidan

Samsun'da, Aile Hekimliği'nin uygulanmaya başlanmasının 1. yılında 342 aile hekimi, 342 fidanını toprakla buluşturdu.

Samsun'da pilot il olarak 1 yıl önce uygulanmaya başlanan Aile Hekimliği uygulamasının yıl döneminde Sağlık İl Müdürlüğü çeşitli etkinlikler organize etti.

Kutlama programı kapsamında sağlık çalışanları ve aile hekimlere Çevre Yolu üzerinde oluşturulan Aile Hakimliği Hatıra Ormanı'nda ilk etapta il genelinde mevcut olan 342 aile hekim sayısı kadar fidan dikti. Hafta boyunca dikilen fidan sayısının bin olacağı belirtildi.

Fidan dikme etkinliğine Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, doktorlar, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı. Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Türkiye'nin AB uyum sürecinde sağlık açısından önemli adımlar atıldığını, bunlardan bir tanesinin Aile Hekimliği uygulaması olduğu kaydetti. Hekimlik uygulamasının Samsun'da başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Gözen, 1. yılda fidan etkinliğinin ise ayrı anlamı olduğunu vurguladı.

Bir yıllık çalışmayı değerlendirmek için çeşitli programlar hazırladıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Başbakanlığın 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü' seferberliği çalışmalarından da yola çıkarak ağaç dikmenin 1. yıl kutlamalarında daha anlamlı olacağına karar verdik. Aile Hekimliği Hatıra Ormanı'nı oluşturduk. Yeni uygulama gibi, fidanlarımızda büyüyecek gelişecek. Aile Hekimliği il genelinde amacına ulaştı. Vatandaşlarımız daha iyi sağlık hizmeti almaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 14:23:18
Güncelleme :1 Mart 2008 Cumartesi 15:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?