2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

352 kilometre köy yolu asfaltlandı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, asfalt sezonunun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Karanfil, Samsun İl Özel İdaresi olarak 2009 yılı KÖYDES Projesi 2. kat sathi asfalt kaplama programı kapsamında, ilçelere bağlı muhtelif köy yollarında hedeflenen 352 kilometre yolun kaplamasını başarıyla tamamlandığını söyledi. Asfalt olan köy yollarının tamamının korunması hedefiyle yola çıkıldığını ifade eden Karanfil, “İl Özel İdaresi olarak daha önceki yıllarda yapılan asfaltların korunmasına yönelik hedefler, bütçe ve ödenek imkanları doğrultusunda gerçekleştirilmiş ve planlanan 352 kilometre asfalt başarıyla tamamlandı” dedi.

KÖYDES Projesi kapsamında yapılan köy yollarında Samsun İl Özel İdaresi olarak her vatandaşın daha iyi bir imken düzeyine ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Karanfil, “Beklentilerin karşılanması, yol ve su başta olmak üzere eğitim, sağlık ve her alanda bizden istediklerinin sağlanması noktasında çok yoğun bir çaba içindeyiz. Ayrıca bakım onarım çalışmaları kapsamında 800 kilometrelik asfalt yolun bakım onarımı yapılmış olup bu çalışmalara yıl sonuna kadar hızla devam edilecektir” diye konuştu.

Köy yollarının asfalt kaplamalarının yapılabilmesi için gerekli olan malzeme ihtiyacının da İl Özel İdaresi konkasör tesislerinde üretildiğini vurgulayan Karanfil, şöyle konuştu: “Ortaya konulan çalışmalar bir ekip çalışması, inanmış bir kadro çalışmasıdır. Ülke genelindeki kırsal köy yolları ağındaki çok büyük yol altyapısına rağmen Samsun'un geniş coğrafyası ve yol ağının yoğunluğu ve büyüklüğüne rağmen Türkiye ölçeğinde örnek bir başarıya imza attık.”

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?