6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

40 bin konuta 40 bin kandil simidi

Samsun'da, bir ilke imza atan İlkadım Belediyesi, kurduğu 300 kişilik ekiple 40 bin kandil simidini 40 bin konuta kapı kapı teslim etti.


Ramazan ayını vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde geçirmesi için çeşitli etkinlik düzenleyen İlkadım Belediyesi, 'Kadir Gecesi' nedeniyle bir ilke imza attı.

22 mahallesi bulunan İlkadım ilçesinde oturan vatandaşlara kandil simidi dağıtımı için geniş bir organizasyon yapıldı. İlkönce 40 bin adet kandil simidinin siparişi günler öncesinden verildi, kandil simitleri için özel dağıtım kutusu hazırlandı ve paketlendi. Ayrıca, Kadir Gecesi tebrik kartının da yer aldığı broşürler kandil simitleriyle birlikte pakete eklendi.


Sabahın erken saatlerinde İlkadım Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda dağıtımda görevli yaklaşık 300 kişi toplandı. Görevlilere tek tek yaka kartları verildi ve görev yerleri belirlendi. Dağıtım sırasında nelere dikkat etmeleri konusunda bilgiler verildi. 300 kişinin arasında 16 ekip lideri belirlendi, dağıtım grupları seçildi. Kapalı spor salonunu deposunda bulunan kandil simitleri ve tebrik kartları koliler halinde görevliler tarafından araçlara yüklendi. Personellerin de araçlara binmesiyle birlikte
kandil simidi dağıtıma start verildi.


Ellerinde kandil simitleri sokak sokak dolaşan ekipler, kandil simitlerini ve tebrik kartlarını bizzat kapıdan ev sakinlerinin kendisine teslim etti. Kapılarında kandil simidi dağıtan görevlileri gören vatandaşlar, "Böyle önemli bir günde hatırlanmak güzel. Bu tür uygulamalar birlik ve beraberliğimiz artırıyor" diyerek teşekkür etti. Saatlerce kapı kapı dolaşarak kandil simidi dağıtan görevliler, ilginç görüntü oluşturdu.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye'de bir ilk olacak türde uygulamaya imza attıklarını söyledi. Belediye olarak 40 bin kandil simidinin hazırlanıp paketlendiğini ve tebrik kartlarının basıldığını belirten Tok, görevlililerin tek tek kandil simitlerini konutlara kapıdan ulaştırdığını, büyük zahmetler gerektiren dağıtım için uzun zamandır hazırlık yaptıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 15:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?