2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

40 yıl hapsi istendi

Samsun'da, yan yana dizdiği personeline 'Rus ruleti' yaparak birinin ağır yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla tutuklanıp hakkında '6 kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açılan kulüp sahibinin 40 yıla kadar hapsi istendi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu olarak yargılanan kulüp sahibi Mustafa O.(23), hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, tabancasını temizlerken silahın kazara ateş aldığını ileri sürdü.


Olayda ağır yaralanan ve ölümden dönen Yücel Ş.(22) ise bir önceki duruşmada verdiği ifadede Mustafa O.'yu suçlamış ve 6 işçiyi yan yana dizip Rus ruleti yaparak kendilerinin üzerinde tabancayla tetik düşürdüğünü iddia etmişti. Savcı davayla ilgili mütalaasını açıklayarak Mustafa O.'yu, Yücel Ş.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1 ve 35 maddesi gereği 9 yıldan 15 yıla kadar, diğer 5 kişiyi de silahla tehdit suçundan her biri için 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mustafa O.'nun avukatı, savunmak yapmak üzere süre istedi. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.


Kale Mahallesi Fuariçi'nde bulunan bir kulüpte 20 Aralık 2008 gecesi saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre, kulüp sahibi Mustafa O., çalışanlarını yan yana dizip belinden çıkarttığı tabancasını tek tek çalışanlarının üzerine doğrultup tetik düşürüp, 6 personelden son sırada bulunan işçilerden Yücel Ş.'yi göğsünden vurarak ağır yaralanmış, olaydan sonra Mustafa Ö. ise tutuklanmıştı. Mustafa O. hakkında 6 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?