6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

40 YTL gaspa 12 yıl hapis

SAMSUN’da sabaha karşı girdiği pastanedeki görevliden bıçak tehdidiyle 40 YTL gasp eden Vahdet Yeşilyurt (27), tutuklu yargılandığı mahkeme tarafından 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın daha önceden de gasp ve devlet malına zarar vermek suçlarından sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.

Karşıyaka Mahallesi’nde 2006 yılının Aralık ayında saat 04.30 sıralarında Durmuş Karademir’in (27) çalıştığı pastaneye gelen Vahdet Yeşilyurt, bir arkadaşının da burada çalıştığını belirterek içeri girdi. Yeşilyurt, iddiaya göre masanın üzerinde bulunan pasta bıçağını alarak tek başına çalışan Karademir’i tehdit edip, kasada bulunan 40 YTL’yi alarak kaçtı. Yeşilyurt, olaydan 3 gün sonra yakalanarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı gasp’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yeşilyurt, bugün yaptığı son savunmasında, “Bazen pastaneye giderdim ve oradakiler bana yiyecek verirdi. Olay günü çok sarhoştum. Pastanenin önünden geçtim. Ama böyle bir şey yaptım mı hatırlamıyorum” dedi. Mağdur olan Dursun Karademir ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, “Aşırı derece sarhoştu. Bu olayı bilinçli bir şekilde yaptığını sanmıyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Vahdet Yeşilyurt’a 12 yıl hapis cezası verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:53:08
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 14:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?