6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

400 euroluk ahlaksız teklif!

Türk gencine aşık olan Alman kızın ailesi, kızlarının Türk ailede kalması için aylık 400 euro istedi.

Samsun'da Türk gencine aşık olan Alman kızı J.H.'nin ailesinin, kızın Türk ailede kalması için aylık 400 euro istediği iddia edildi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yaşayan 17 yaşındaki J.H., 2 yıl önce tatil için geldiği Antalya'da kaldığı otelde Samsunlu Dursun Elveren'e (25) aşık oldu. Uzun süren aşklarının ardından Alman J.H., yaklaşık 3.5 ay önce Samsun'da yaşayan Dursun Elveren'in yanına geldi.

Genç kız, yaşının küçük olması nedeniyle yaşanan problem yüzünden 12 Aralık'ta Türk sevgilisi tarafından Almanya'ya geri gönderilmek istendi. Almanya'ya geri dönmek istemeyen J.H.'nin, kaldığı 5 katlı evin çatısından yan apartmanın çatısına atlamak istediği sırada ayağından yaralanıp hastaneye kaldırılmasıyla olay polise intikal etti.

Yaşanan gelişmelerin ardından J.H., Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne gittikten sonra, oradan Almanya'ya gönderildi.J.H.'nin Almanya'ya döndükten sonra Alman devleti tarafından kendi ailesinin yanına verildiğini belirten Dursun Elveren, internet üzerinden ve telefonla sürekli görüştüklerini söyledi.

Elveren, "2 yıl önce Antalya'da turistik otelde çalışırken J.H. ile tanıştık. Ben daha önce Almanya'da yaşıyordum, ailem halen orada. J.H. ile uzun süren görüşmelerimizin ardından birbirimize aşık olduk, çok sevdik birbirimizi. 3 ay önce Almanya'dan Samsun'a yanıma geldi. 3 ay benim yanımda kaldı. Aramızda daha önce nişan yapmıştık. Ailesi beni biliyor ve Almanya'da ailemle görüşüyorlardı. Yaşının küçük olması nedeniyle Almanya'ya göndermek istedim, o gitmek istemedi. Göndereceğim diye evden kaçmak istedi ve olaylar gelişti. Şu an Almanya'da benim ailemin yanında. Alman devleti, kızı ailesinin durumunu göz önüne alarak güvende olmayacağı gerekçesiyle benim ailemin yanına verdi. Benimle kaldığı süre içerisinde cinsel ilişkiye girmedik. Ben nüfus cüzdanına bakma gereği duymadım. Yaşının küçük olduğunu öğrendikten sonra zaten yaşının dolması için evine göndermek istedim" dedi.

J.H.'nin yaşı dolduktan sonra evleneceklerini, kızın kendisiyle tanışmadan önce çeşitli uyuşturucu maddeler kullandığı vurgulayan Elveren, "Kızın ailesi çeşitli uyuşturucu maddeleri kullanıyor. Alkolikler, hap hastalığı var. J.H.'ye küçüklüğünden bu yana uyuşturucu madde paketlemeyi öğretmişler, başka bir şey vermemişler. Uyuşturucu partilerine göndermişler. Kız benle tanıştıktan sonra uyuşturucuyu bıraktı. Dinini değiştirerek Müslümanlığı kabul etti. Farklı biri, kültürümüzü de benimsedi" diye konuştu.

Kızın ailesinin kendisine telefon mesajı attığını, elinde bu mesajların bulunduğunu ve Alman polisine mesajları maille attığını, soruşturma başlatıldığını dile getiren Elveren, "Annesi kızının benim yanında kalması için aylık 400 euro istedi. Bu parayı Alman devleti kızın yaşı küçük olduğu için zaten veriyor. Benim yanımda kalması halinde para kesileceği için paranın kendisine benim tarafımdan ödenmesini istedi. Biz tabii ailece şaşırdık. Bu bir suçtur. Polis gerekli tahkikatı Almanya'da yapacak. J.H., paraya tercih edilmek istendi" şeklinde konuştu.

ALMAN KIZI J.H.'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMALAR

İnternet üzerinden Elveren'le görüşen ve düşüncelerini, yaşadıklarını anlatan J.H., "Ailem uyuşturucu kullanıyordu ve beni de bulaştırdılar. 3 yaşında kokain paketlemeyi öğrendim. Uyuşturucu partilerine gönderdiler. Dayak yedim. Ben Türkiye'deki güzelliği, ailemde görmedim. Geçmişte neyin ne olduğu bilmiyordum, hayatım boyunca iyi bir şey görmedim. Benim için dünya Dursun'la tanıştıktan sonra 180 derece döndü. Sevmeyi, iyiliği, güzelliği, yaşamayı öğrendim. Tüm hayatım değişti. Dursun'u çok seviyorum, yanında olmak istiyorum. Tek pişmanlığım Almanya'ya dönmekti. Samsun'u, memleketim gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"Dursun'a yanında kalmam için para vermesi teklif edilmiş" diyen J.H., "İlk duyduğumda ben çok sevindim. Çünkü Dursun'un yanında olacaktım. Diğer yandan düşününce bir anne çocuğunu nasıl paraya değişebilir. İnsan çocuğunun binlerce kilometre uzakta para karşılığında kalmasına nasıl izin verir. Benim için büyük şoktu bu. Ben Müslümanlığı da kabul ettim, benimsedim ve kendimi Müslüman hissediyorum" şeklinde konuştu.

J.H., tek isteğinin sevdiği insanla birlikte olmak olduğunu, şu an Dursun'un ailesinin yanında kaldığını ve mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 17:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?