2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

431 köyün yerleşik alanı belirlendi

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, il genelinde 431 köyün yerleşik alan çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.


İl Özel İdaresi'nce belediye mücavir alanı dışında bulunan köylerde vatandaşların kendilerinin yapacakları ev ve müştemilat binaları için ruhsat almak, köy yerleşik alanı tespiti ile daha da kolaylaşıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, hizmet alanlarında 17 ilçeye bağlı 868 köyün bulunduğunu, 2009 yılı şubat ayı itibari ile 431 köyün köy yerleşik alanı ve civarı sınırları tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

437 adet köyde yerleşik alan tespit çalışmalarının devam edeceğini, 2009 yılı sonunda ise 150 köyün daha köyün köy yerleşik alanı ve civarı sınırlarının tespit edileceğini belirten Kayaoğlu, "Samsun geniş ve verimli tarım arazileri ile yüksek tarımsal getirisine sahip.

Samsun Karadeniz'in en büyük ili olması, cazibe merkezi özelliği dolayısıyla, iç-dış göç ve hızlı nüfus artışı sonucu yoğun bir yapılaşmaya başladı. Vatandaşlarımız tarafından gerek bilinçli, gerek bilinçsiz olarak yapılan kaçak inşaatlar, bizim için çok değerli olan özellikle tarıma elverişli alanların korunması önem taşımaktadır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 21:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?