3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

5 bin fidan 30 dakikada bitti

5 BİN FİDAN 30 DAKİKADA BİTTİ

Samsun'da "Dünya Ormancılık Günü" nedeniyle gerçekleştirilen fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, baylı-bayanlı sıraya giren yüzlerce kişi 5 bin fidanı 30 dakikada bitirdi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda fidan dağıtımı yapacağını duyurdu. Düzenlenen etkinlik kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce yetiştirilen fidanların dağıtımı saat öncesi vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Bay ve bayan ayrı yapılan sırada banka, elektrik, su gibi kuyruklarda durmaya alışkın olan vatandaşlar, verilecek fidan için ellerinde torbalarla bekledi.

Etkinlik kapsamında kamyonla meydana 5 bin fidan getirildi. Fidanlar, İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak ve görevliler gözetiminde 30 dakika içerisinde bitti. Her yıl vatandaşların fidan dağıtımına büyük ilgi gösterdiğini belirten Ömer Albayrak, yılda 8 milyon fidan ürettiklerini, fidanın bakımının büyüyene kadar mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti. Albayrak, vatandaşlardan gerekli özeni göstermeyeceklerse fidanları almamalarını, mutlaka toprakla buluşturulması telkininde de bulundu.

5 BİN FİDAN 30 DAKİKADA BİTTİ
5 BİN FİDAN 30 DAKİKADA BİTTİ
5 BİN FİDAN 30 DAKİKADA BİTTİ
5 BİN FİDAN 30 DAKİKADA BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 17:57:05
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 16:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?