26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

5 bin metrekarelik muhteşem park açıldı

Samsun’un Canik Belediyesi tarafından yapılan 5 bin metrekare büyüklüğündeki ’29 Mayıs Fatih Parkı’, düzenlenen törenle açıldı. Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan ve içinde aşevi, hayır çarşısı ve çocuk oyun alanları yer alan ’29 Mayıs Fatih Parkı’nın açılış töreni büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 100 milyar liraya (100 bin YTL) mal olan parkın açılış töreninde konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik’te değişimin devam edeceğini söyledi.

Canik bölgesinin yeşili ve denizi ile aranan bir belde olacağını ve çalışmaların bu doğrultuda yapıldığını kaydeden Başkan Genç, "Samsun’da denizi ve yeşili bünyesinde barındıran ve yapılaşma konusunda bakir alanı olan başka bir bölge yok. Biz de bu bilinç içerisinde bölgemizin kalkınması için gerek çocuklarımızın oyun alanlarının yeşillenmesi ve gerekse de belde halkımızın rahat bir ortamlarda oturması amacıyla beldemizde bulunan mevcut parkların bakımlarını yapıp, bunlara yenilerini de ekleyerek, belde halkımızın hizmetine sunuyoruz. İşte 29 Mart Fatih Parkı da bunlardan bir tanesi. 5 bin metrekare alan üzerine kurulan parkımızın içinde bulunan aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan 650 kişiye her gün sıcak yemek vereceğiz. Hayır çarşısı, sosyal tesis, basketbol sahası ve oturma grupları bulunan parkımız hayırlı olsun. 29 Mayıs Fatih Parkı’nın 29 Mayıs’ta Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin 552. yılında açmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Belediyenin hizmetlerini anlatan Başkan Osman Genç, daha sonra parkın açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılan vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 10:59:45
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 13:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?