6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'5 kuruş bile vermeyin'

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, 'kayıt parası' adı altında velilerden kesinlikle ücret talep edilmeyeceğini, bu durumlarda gerekli yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.


2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında kayıtlar 'e-kayıt' sistemiyle devam ederken, okullara başvurularda ise 'kayıt parası' adı altında ücret alındığı yönündeki iddialara cevap veren Nevzat İspirli, kayıt parası adı altında bir ücret alınması gibi uygulamanın olmadığını, konunun yakın takipçisi olduklarını kaydetti.


Bazı okullarda en yüksek bin 500 YTL'ye kadar ücret talep edildiği yönündeki, velilerin iddialarını değerlendiren İspirli, '5 kuruş dahi ücret verme gibi bir durum yok. Uygulama da yok' dedi. Vatandaşları zor durumda bırakacak, özellikle yasal olmayan hiç bir uygulamanın sürdürülmesine fırsat verilmeyeceğini dile getiren İspirli, "Kayıt parası konusunda mağdur veya şikayeti olan bize başvursun. Gerekli yasal işlem veya konun takibi yapılacaktır. Okullarımız da sadece gönüllülük esastır. Kayıt yapıldıktan sonra veli kendi isteğiyle okula destek olmak isterse, makbuz karşılığında gönüllülük esası başta olmak üze bağış yapabilir. Bu velilinin kendi isteğine bağlı. Bunun dışında zorla kayıt parası veya başka ücret verilecek diye bir şey yok. Okul idaresi de bunu isteyemez" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?