2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'5 yılda 40 milyon TL yatırım yaptık'

Çarşamba Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Dündar, “Çarşamba'nın öz kaynaklarını kimseye yedirmedik, ilçemize 5 yılda maliyeti 40 milyon lirayı aşan hizmet yaptık” dedi.


Belediye Başkanı Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi adayları ile birlikte Çarşamba ilçesinde bulunan Özyılmazlar, Evim ve Yılmaz Fındık Fabrikalarını ziyaret etti. Başkan Dündar, işçilere, 5 yılda yaptıkları ve yeni dönem projelerini anlattı.


Kadın işçilere seslenen Belediye Başkanı Dündar, “Belediyeler halka hizmet makamlarıdır. 5 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. 2004 yılından günümüze 40 milyon lirayı aşan çalışmalar gerçekleştirdik. Devlet yatırımlarına öncülük ettik. 4. köprü ve bağlantı yolları için gerekli imar değişikliklerini yaptık. Meslek yüksek okulu, toplu konut uygulaması ve adalet sarayı gibi hizmet binaları için arsa temin ettik. İlçemize 250 yataklı modern yeni devlet hastanesi yapımı için girişimlerde bulunduk, arsasını temin ettik.

Şehrimize çok yakın olduğu halde yararlanamadığımız Gökçe Çakmak Barajı'ndan İlçemize yeni kaliteli içilebilir içme suyu sağladık. Bölgemizin en modern ve kullanışlı şehirlerarası otobüs terminallerinden birini karayolu kenarına yaptık. Şehir merkezinde yıllar önce kurulan eski garajları kaldırarak yerine otopark ve meydan yaptık. Bizden önce ilçe çöplerinin döküldüğü Adapark'ta yaklaşık 300 dönüm alanı sosyal tesislerle donattık. Yeşilırmak'ın her iki yakasında sahil yolları yaptık. Tarım ve hayvanlığın gelişmesi önemli katkılar sağladık. Yeni sebze ve meyve hali ile canlı hayvan borsası çalışmalarımızı küse sürede tamamlayarak hizmete açtık. 30 yıldır sürekli gündeme getirilen ancak bir türlü yapılamayan yeni şehir içi köprümüzü kavşak ve bağlantı yollarıyla birlikte yaptık. Tüm çalışmalar ve daha saymadığım birçok çalışmayı 5 yılda 40 milyon liranın üzerinde bir maliyette hizmete açtık” diye konuştu.


Çarşamba ilçesinde yaşanan değişim ve gelişimin gurur verici olduğunu kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, şunları kaydetti: “Çarşambamız 5 yılda büyük bir şehir kimliğine bürünmüştür. Yerine göre bölge hastanesi görevi yapan eski devlet hastanesi yanında yapılacak olan 250 yataklı yeni devlet hastanesi ilçemiz için önemli bir gelişmedir. Bu ilçenin yöneticileri olarak, halkımızın refahı ve huzuru için neler yapabiliriz düşüncesi ile yaşayan insanlarız. Geride bıraktığımız 5 yılda Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Dündar, gıpta ile bakılacak projeleri çalışmaları hayata geçirmiştir” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?