2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

50 bin Euro'luk zimmet davası

Samsun'da, görev yaptığı bankada akşam sayımı sonrası 50 bin euroyu çaldığı iddiasıyla hakkında 'zimmet' suçundan dava açılan bayanın yargılanmasına başlandı.

TEB Samsun Şubesi'nde operasyon yönetmeni olarak görev yaparken akşam sayımından sonra kasaya konulmak üzere çantaya konulması gereken paraların arasından 50 bin euroyu kendi çantasına koyduğu iddiasıyla 'zimmetine para geçirmek' suçundan hakkında dava açılan Dilek Ş. (34), Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuksuz olarak yargılanan Dilek Ş., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. El çabukluğuyla 50 bin euroyu çantasına koyduğu ve bu olayın da bankanın güvenlik kamerası tarafından
kaydedilerek olayın ortaya çıktığı iddialarıyla ilgili olarak Dilek Ş., "Bu parayı kesinlikle ben almadım. Paranın eksik olduğu bir gün sonraki akşam belli oldu. Kasanın anahtarı bende değil. Paranın tam olduğuna dair diğer görevli ile imzalı evrak bulunuyor. Tahmine dayalı olarak beni suçluyorlar" dedi.

Tanık olarak dinlenen Onur K. ise, "Olay akşamı paraları sayıp masanın üzerine koyduk. Sayımı yaptıktan sonra henüz paraları çantanın içine koymadan yazıcıdan kasa çıktısını almaya gittim. Geri döndüğümde Dilek Ş.'ye paraları kasa çantasına koymasını söyleyerek, güvenlik kamerasının çektiğini belirttim. Bu sırada elinde 4 deste parayı kendi özel çantasına koyar gibi yapıp dışarı çıkardı. Ben kendisine yine kameraların çektiğini hatırlattım. 'Ben senin yönetmeninim, parayı istediğim çantaya koyarım' deyince şaka diye birlikte güldük. Daha sonra da bu paraları yeniden saymadım. Aklıma kötü bir şey gelmedi. Paranın tam olduğuna dair müşterek evrakı imzaladık. Genelde paraları birlikte sayar ve çantaya koyardık. Paraları çantaya koyma prosedürüne o akşam uymadık" diye konuştu.

Bankada görevli diğer tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Eylül 2008'de TEB Samsun Şubesi'nde meydana gelen olayda, akşam sayımında 50 bin euronun eksik olduğunun fark edilmesi üzerine güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde Dilek Ş.'nin kendi özel çantasına para koyduğu tespit edilmiş ve işine son verilerek hakkında 'zimmet' suçundan dava açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?