6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

50 bin ton ayçiçeği alınacak

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) Genel Müdürü Ünal Eraslan, bu yıl 50 bin ton ayçiçeği almayı hedeflediklerini söyledi.

Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak ayçiçeği alımlarına devam ettiklerini, çiftçiye ise ödemelerin peşin yapıldığını belirtti.

Hasat başlangıcından bugüne kadar 42 bin ton ayçiçeği alımı yapıldığını anlatan Eraslan, ''Bu yıl 50 bin ton ayçiçeği almayı hedefliyoruz'' dedi.

Çiftçi destekleme priminin bu yıl 1 YKr'ye yükseltildiğini kaydeden Eraslan, ''Geçen yıl 20 YKr olan çiftçi destekleme primi bu yıl 21 YKr'ye yükseltildi. 1 YKr'lik bu artış çiftçilerin beklentilerinin çok altında olmuştur'' diye konuştu.

Yağlı tohum ihtiyacının büyük bir kısmının ithalatla sağlandığını anımsatan Eraslan, ''Böyle giderse yerli üreticinin üretim artışı sağlaması mümkün olmaz. Dışa bağımlılık daha da artar. Üreticiye destek verilmeli'' dedi.

Eraslan, geçen yıl kuralık nedeniyle rekoltenin az olduğunu ifade ederek, geçen yıl 25 bin ton ayçiçeği aldıklarını bildirdi.

a.a
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 12:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?