2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

50 mahalleye 50 atölye

İlkadım Belediyesi ile Tekstil ve Konfeksiyoncular Odası Samsun Şubesi işbirliğiyle oluşturulması planlanan "50 mahalleye 50 Tekstil Atölyesi Projesi" tanıtıldı.


İlkadım ilçe sınırları içerisinde kurulması hedeflenen ve sağlayacağı ekonomik akış ile şehre rahat bir nefes aldırması beklenen “50 Mahalleye 50 Tekstil Atölyesi Projesi” Acem Tekkesi'nde düzenlenen öğle yemeğiyle tanıtıldı. Tanıtım yemeğine İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin yanı sıra Hazır Elbiseciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Tekstil ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mehmet Taşan, Samsun Terziler Odası Başkanı Ömer Başar ve Samsun Valiliği AR-GE Daire Başkanı Eyüp Elmas katıldı.


“Samsun Üretecek, Ürettiğini Tüketecek" sloganıyla başlatılan projede kurulacak tekstil atölyeleriyle Samsun'un bölgede en büyük istihdam,üretim ve pazarlama merkezi olması hedefleniyor. Kursiyerlere İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü tarafından verilecek 900 saatlik kurs kapsamında yeterlilik belgesi alması gerekiyor. Sağlıksız çalışma şartları, kayıt dışı istihdam,eğitimsiz çalışan, üretimde kaliteyi yakalayamama ve sürekli pazar oluşturamama gibi etkenlerin ortadan kaldırılmasına da olanak sağlayacak projenin dönem dönem olmak üzere yaklaşık bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağı bildirildi.


İlkadım Belediyesi CHP'li meclis üyesi ve Tekstil ve Konfeksiyoncular Odası Başkan Yardımcısı Ali Çoban, "Samsun'da bu sektörde faaliyet gösteren 200 toptancı ve 300 imalatçı firma bulunuyor. Projede üründe kaliteyi yakalamak, ekonomik alanda sıcak paranın Samsun'da kalmasını sağlamak ve tekstil sektöründe kurulacak istihdam alanlarıyla Samsun'un bu sektördeki itibarını geri kazanmak için çalışmalarımızı başlattık" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 09:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?