5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

50 milyon dolarlık kampanya start aldı

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası'nın (TÜTSİS) Türkiye genelinde başlattığı kampanya kapsamında 50 milyon dolarlık 50 bin bilgisayarın 2 bin 500 okula bağışlanması çalışması start aldı. 

Samsun Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda kampanya kapsamında TÜTSİS tarafından 16 bilgisayarın bulunduğu teknoloji sınıfının açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bilgi çağı dünyasında bilgiyi kullanabilen, erişebilen, çağın gereksinimleriyle buluşabilenlerin her zaman başarılı olduğunu söyledi. Güzeloğlu, "İlköğretim kademesinden başlayarak öğrencilerimizin, eğitimcilerin bilgiye ulaşması açısından destek kampanyası çok önemeli. Bu tür çalışmaların kamu kaynaklarıyla kısa zamanda sağlanması mümkün değildir. Toplumsal birliktelikte bir çok yararlı çalışmalar yapılabilir. Bu çalışma herkese örnek olmalıdır" dedi. 

TÜTSİS Başkanı Halit Narin, kampanyayla Türkiye'nin dört bir tarafında eğitimi veren okullara sanayici ve idareciler olarak katkı vermek istediklerini ve 2 bin 500 okulda 15-21 bilgisayarın bulunduğu teknoloji sınıflarının oluşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Zaman içerisinde 50 bin bilgisayarın okullara gönderileceğini ve bunun maddi tutarının 50 milyon doları bulduğunu belirten Narin, "Öğretmenlerimiz bu bilgisayardan istifade edecek ve öğrencilerine her türlü sorularına cevap verebilecek. Tüm öğretmenlerin bilgisayarı en iyi şekilde bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyaya açılacak bir Türk gençliği oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Öğretmenlerimizin kendilerini aşacak öğrenciler yetiştirmeleri için çok çalışmaları da gerekli" dedi. 

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise, kampanya kapsamında Samsun'da 52 okulda bin 40 bilgisayarın bağışlandığını kaydetti.
Törende, kampanyada emeği geçen ve destek veren TÜTSİS Başkanı Halit Narin, TÜTSİS 2. Başkanı Sadık Oğuz ve Milli Eğitim Eski Bakanı TÜTSİS Genel Sekreteri Metin Emiroğlu'na, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı tören sonunda oluşturulan bilgisayar sınıfının açılışı gerçekleştirildi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:03:23
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?