4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

51 aile ev sahibi olacak

“BENİM EVİM SICAK YUVAM” PROJESİ 51 AİLEYİ EV SAHİBİ YAPACAK

Samsun Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Benim Evim Sıcak Yuvam” projesi kapsamında 51 aileye ev yapılacak.

Yaşlı, dul, engelli, kimsesiz vatandaşlara yönelik olarak Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 26 aileye 40 metrekare, 25 aileye ise 80 metrekare olmak üzere toplam 51 aileye yönelik olarak hazırlanan 1 milyon 88 bin liralık bütçeli “Benim Evim Sıcak Yuvam” projesi Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce kabul edildi. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi 51 aile evlerine kavuşacak.

Ayıca proje öncesi ihtiyaç sahibi 12 ailenin barınma yardımı taleplerini değerlendiren Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ailelere inşaat malzemesi yardımı yerine 250 bin lira kaynak ayırdı ve anahtar teslimi ev yapma kararı aldı. Kaymakamlık tarafından başlatılan evlerin 90 gün içersinde teslimi yapılacak. 51 ailenin evlerine ise 2011 yılında başlanacak.

İhtiyaç sahibi bir vatandaşlara sıcak bir yuva kazandırmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kaymakam Ozan Balcı, “Devletimiz, imkanlar dahilinde her zaman vatandaşın yanında ve yardımında olmuştur, olacaktır. Sosyal devlet olmanın temelinde, her vatandaşa insan onuruna yaraşan asgari bir yaşam düzeyi ve ortamı sağlama hedefi vardır. Konut ihtiyacı, en yaşamsal, en zorunlu ihtiyaçlardan biridir. Bu anlayışla uygulamaya koyduğumuz 'Benim Evim Sıcak Yuvam' kapsamında, ilçemizde yoksul ve muhtaç insanlara yardım edip, onlara asgari bir yaşam düzeyi sağlayarak, sosyal adalet ve sosyal devlet ilkelerinin gereklerini yerine getirmeye yönelik sürekli bir çaba içerisindeyiz. Oturulamayacak durumdaki evlerinde çok güç şartlarda yaşayan ailemizi sağlıklı koşullarda yaşabilecekleri yeni bir yuvaya kavuşturmaya karar verdik” dedi.

“BENİM EVİM SICAK YUVAM” PROJESİ 51 AİLEYİ EV SAHİBİ YAPACAK
“BENİM EVİM SICAK YUVAM” PROJESİ 51 AİLEYİ EV SAHİBİ YAPACAK
“BENİM EVİM SICAK YUVAM” PROJESİ 51 AİLEYİ EV SAHİBİ YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 12:34:02
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?