2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

6. kişiyi vurunca akıllı çıktı

5 KİŞİYİ VURUP DELİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE CEZA VERİLMEYEN ŞAHIS YİNE ADAM VURUNCA BU KEZ AKILLI ÇIKTI

Samsun'da öldürmek istediği şahsı ağır yaralayıp yoldan geçen 4 kişiyi de kazayla vurarak yaraladığı iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 'deli' olduğu gerekçesiyle ceza verilmeyen şahıs, yine bir kişiyi vurunca yeniden hakim karşısına çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Ulugazi Mahallesi İstiklal Caddesi'nde meydana gelen olayda Mustafa C., 4,5 yıl önce seyyar satıcılık yapan Sedat A.'yı (36) öldürmek için tabancayla ateş açtı. Mustafa C. (31), Sedat A.'yı ağır yaralayıp yoldan geçmekte olan Yasemin Y. (20), Duygu K. (19), Kerem A. (9) ve Korhan A.'yı (15) da kazayla yaralamıştı. Bu olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Mustafa C. hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu "Akli dengesi yerinde değildir ve cezai ehliyeti yoktur" diye rapor verdi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mustafa C., Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda ceza almadı ve serbest bırakıldı. Mustafa C., yaklaşık 5 ay önce Hastane Mahallesi'nde bulunan bir spor kulübünde Mehmet D.'yi (41) tabancayla ateş açarak ağır yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan Mustafa C.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı.

Mustafa C. duruşmada verdiği ifadede, "Aramızda husumet vardı. Vurduğum Mehmet D. beni vuracağını söylemişti. Ben de kim kimi vuruyor görürsün demiştim. Benim şikayet etme gibi bir huyum yok. Olay günü onu görünce söyledikleri aklıma geldi ve tabancayla ateş ettim. Öldürmek için ateş ettim" dedi.

Mehmet D. ise, "Mustafa C.'nin psikolojik sorunları var. Daha önce de 5 kişiyi yaraladı. Bana 6 el ateş etti. Kollarımdan ve sırtımdın vuruldum. Ateş ederek çekti gitti. Bir şey söylemeden ateş etti" diye konuştu.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda Mustafa C.'nin akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 16:02:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?