6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

6 yaş anne-çocuk eğitimi kursu

Samsun'un Alaçam ilçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve 7 ay süren ' 6 yaş anne ve çocuk eğitimi' kursu tamamlandı. Kursa katılan 17 kursiyer anne ve 17 çocuk belgelerini törenle aldı. 

Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, çocukların eğitimi için yapılan her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirtti. Kaymakam Masatlı, "Çocuklarını ve yaşadıkları toplumun geleceğini düşünen aileler olarak buradasınız, hepinizi tebrik ederim. Okul çağına gelmeden çocuklarımızın ve ailelerinin eğitilmeleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem arz ediyor. Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslarla başlayan aile çocuk eğitimi, çocuklarımızın anasınıfı eğitimleri ile desteklenmeli ve okul öncesi eğitimleri tamamlanmalıdır" dedi. 

Kurs öğretmeni Ayşe Filizli ise, amaçlarının mevcut eğitim imkanlarından yeterince yararlanamayan ailelerin ve çocuklarının eğitimlerine yardımcı olup, onların düzgün kişilikli bireyler olmasını sağlamak olduğunu belirtti. Filizli, "Kursumuz hem sabah hem de öğleden sonra ayrı ayrı açıldı. Ailelerimiz kendi şartlarına göre sabah ya da öğleden sonrayı tercih edebilme fırsatını buldu. 560'ar saatlik kurslarımız halkımızın her yıl ilgisini çekti. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.
2008-2009 eğitim-öğretim yılında yeni ailelerimizle kurslarımızı açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 11:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?