19
Nisan
2024
Cuma
SAMSUN

600 fırıncıya hijyen eğitimi

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında il genelinde 600 fırıncıya hijyen eğitimi verildiği belirterek, hijyen eğitim sertifikası olmayanların ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, 1 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında zorunlu hale gelen hijyen eğitimi ile ilgili olarak 600 fırıncıya eğitim verdiklerini açıkladı. İki ay sonra tekrar kurs açarak hijyen eğitimi almayan fırıncılara eğitim vereceklerini açıklayan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, "O zaman hijyen eğitimine katılmayan hiçbir fırıncı arkadaşımız kalmayacak." dedi.

Ekmeğin vatandaşın tükettiği en temel gıda maddesi olduğunu söyleyen Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, insan sağlığı için fırınlarda hijyen konusunun önemli olduğunu vurguladı. Düzenledikleri eğitim seminerlerinde fırıncılara hijyenik bir ortamda üretim yapılması gerektiğinin anlatıldığını söyleyen Yiğit "Eğitim sonunda fırıncılara sınav yapılıyor ve 40 soru soruluyor. Sınavda başarılı olanlara hijyen eğitimi sertifikası veriliyor. Fırıncıların bu eğitime katılması ve belgeyi alması yasal olarak zorunlu. Belgeyi almayan fırıncıların tespiti halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bin ila 3 bin lira arasında değişen rakamlarda idari para cezası uygulayabiliyor." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 14:12:07
Güncelleme :14 Mayıs 2013 Salı 14:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?